Adilja Hodža: Đukina pogača

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Adilja Hodža: Đukina pogača

Sastojci

  • 700 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 100 g margarina
  • 2 jaja
  • 1 belence
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 paketič kvasca

Za premazivanje:

  • 1 žumance

Priprema

U mlako mleko stavite kašičicu šećera i kvasac i ostavite da nadođe. U nadošli kvasac stavite sve ostale sastojke i zajedno sa brašnom umesite testo, prekrijte krpom i ostavite da stoji oko sat vremena. Nadošlo testo premesite i razvijte oklagijom, debljine 1 cm. Čašom vadite krugove i ređajte u namazan pleh. Ređajte u krug (kao domine).

Adilja Djukina pogaca 02Premažite umućenim žumancetom. ostavite da stoji još 10 minuta i onda pecite u zagrejanoj pećnici na 250 stepeni oko pola sata. Pečenu pogaču izvadite iz rerne pokrijte krpom da omekša i služite.

Adilja Hodža

prethodna
Jagnjeći kotleti u kori od maslina
Kuglof sa kandiranim voćem
sledeća
Kuglof sa kandiranim voćem

Dodajte svoj komentar