Ala Ferrero Rocher

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ala Ferrero Rocher

Sastojci

Keks od lešnika
150 g belanaca
50 g šećera
135 prženih mlevenih lešnika
135 g šećera u prahu
50 g prženih krupnije seckanih lešnika

Đanduja krem
750 g slatke pavlake
300 g đanduja čokolade
200 g mlečne čokolade
3 lista želatina
1/3 kašičice soli

Insert
200 g nugat krema
75 g slatke pavlake
25 g mrvica od keksa

Glazura
160 ml mleka
100 g šećera
60 ml vode
3 lista želatina
540 g mlečne čokolade
50 g bele čokolade
75 g prženih seckanih lešnika
50 g štapića badema

Dekoracija
75 g bele čokolade
sedefasti prah

 

 

Umutiti sneg od belanaca i šećera, lagano umešati mlevene lešnike i šećer u prahu. Masu prebaciti u dresir džak i oblikovati krugove (veličine kalupa u kome se filuje kolač), na papiru za pečenje. Posipati ih po vrhu sa krupno seckanim lešnicima. Sušiti u rerni na 160 C dok ne postanu hrskavi.

Za krem ugrejati slatku pavlaku i sipati preko izmrvljenih čokolada i pripremljenog želatina (natopljenog u hladnoj vodi i ceđenog). Promešati i dodati so. Ohladiti preko noći. Ohlađenu masu izlupati mikserom u vazdušasti krem, paziti da se ne prelupa, već da ostane kremasto.

Za insert ručno pomešati sve namirnice, zatim ih staviti u silikonske kalupe (u obliku malih sfera) i zamrznuti.

U silikonske kalupe  razmazati ulupanu đanduja kremu, tako da ostane mala rupa u sredini gde treba staviti dva spojena inserta od nugata (u kuglicu), zatim popuniti đanduja kremom i završiti keksom. Smrznuti. Izvaditi ih iz kalupa pre glaziranja.

U vodi natopiti želatin. Prokuvati mleko i preliti preko usitnjene čokolade i oceđenog želatina i izmešati. Dodati lešnike, badem i mešati dok ne padne temperatura na 35*C i preliti preko zamrznutog kolača.

Napraviti kuglice od bele čokolade i njima ukrasiti kolač.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

SPLITSKA TORTA (3)
prethodna
Splitska torta
SFOGLIATELLE LOBSTER TAILS (1)
sledeća
Sfogliatelle

Dodajte svoj komentar