Ananas piletina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ananas piletina

Sastojci

500 g pilećeg filea

1 ananas

1 glavica crnog luka

1 čaša paradajz pelata

1 čaša jogurta

3 kašike susama

2 kašičice slatkog karija

so i biber

500 g krompira

ruzmarin

morska krupna so

ulje

Priprema:

Krompir dobro oprati i iseći na tanke kriške, začiniti ruzmarinom, krupnom morskom solju i uljem, sve lepo sjediniti. Peći u rerni na 180°C dok krompir ne porumeni.

Piletinu iseći na kockice, preliti jogurtom posoliti i ostaviti da odstoji neko vreme. Prodinstati na malo ulja crni luk sitno iseckan, na blagoj temperaturi, dok ne bude staklaste strukture. Dodati piletinu sa jogurtom i pojačati temperaturu. Pržiti dok ne porumeni.

Ananas preseći uzduž na pola, izvaditi meso do kore i tvrdog jezgra i iseckati ga na kockice. Ananas iseći na kockice dodati u šerpu  sa piletinom. Dodati pelat i susam. Krčkati uz lagano mešanje 5 minuta. Pred kraj dodati so, biber i 2 kašičice slatkog karija.

Servirati u kori ananasa, na dasci sa aromatičnim krompirom iz rerne.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Katy The Cook

sarmica pituljci
prethodna
Sarmica pituljci
posiranje rolnice keti
sledeća
Poš rolnice

Dodajte svoj komentar