Babka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Babka

Sastojci

Testo

  • 500 g brašna
  • 25 g istopljenog margarina
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica kvasca
  • 3 dl mlakog mleka

Fil

  • 250 g kesten pirea
  • 3 kašike kakao krema

Premaz

  • 1 žumance

 

Način pripreme:

  1. Od sastojaka za testo umesiti kompaktno testo koje se ne lepi za posudu i ruke i ostaviti da naraste.
  2. Za to vreme napraviti fil od svih sastojaka tako da se dobije kopaktni namaz.
  3. Kada testo naraste, premesiti ga na radnoj površini i napraviti pravougaonik dimenzija 20 x 30 cm.
  4. Testo premazati filom i napraviti rolat.
  5. Rolat iseći po dužini, ali tako da jedan kraj rolata ostane spojen.
  6. Od dobijenih traka napraviti pletenicu tako da sa spoljašnje strane ostane isečeni deo.
  7. Od pletenice formirati prsten tako da se spoje krajevi pletenice.
  8. Ostaviti da naraste oko 30 minuta u plehu u kome će se peći. Premazati umućenim žumancetom u koje se doda malo vode.
  9. Zagrejati rernu na 200° C i peći oko 25 minuta.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im240_pita od heljde
prethodna
Pita od heljde
im242_itrija
sledeća
Itrija

Dodajte svoj komentar