Bakalar sa travkama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bakalar sa travkama

Sastojci

300 g fileta bakalara
180 g kukuruznog brašna
30 g kurkume
1 veza korijandera
1 veza peršuna
80 g vlašca

2 dl ulja

 

Pirinač sa kikirikijem

30 g kikirikija
120 g kuvanog pirinča

soja sos

sirača sos
Sos

30 g šećera

1 limun
1 narandža
Priprema:

U brašno dodati iseckane korijander, peršun, vlašac i kurkumu. Ribu iseći na kockice i ispohovati u mešavini brašna i začina. Sve zajedno sa brašnom i začinima propržiti uz stalno mešanje u tiganju na 2 dl ulja.

U tiganju zagrejati malo ulja i dodati usitnjeni kikiriki, pa kratko propržiti. Pred kraj dodati ½ dl soja sosa  i na kraju siraču.

U manju šerpu iscediti sok od jednog limuna i pomorandže. Iseći ostatak od ¼ pomorandže. Dodati šećer i kuvati dok se šećer ne istopi.

Bakalar služiti preliven sosom uz pirinač.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_2325
prethodna
Plodovi mora sa šafranom i kokosovim mlekom
IMG_2373
sledeća
Chung Kimbap – korejski suši i čaj od đumbira

Dodajte svoj komentar