Bakin kolač na “Keti” način

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bakin kolač na “Keti” način

Sastojci

3 jaja

135 g šećera

500 g brašna

1 kesica vanilin šećera

1 kesica praška za pecivo

400 ml mleka

100 ml ulja

cimet po želji

rendana kora jednog limuna

200 g crne čokolade

200 ml slatke pavlake

džem od kajsija

200 g malina

3 banane

 

U posudu za mešanje sipati brašno, šećer, vanillin šećer, prašak za pecivo i cimet. Sve dobro promešati.

Odvojiti belance od žumanca. Žumance staviti u posudu sa suvim sastojcima, dodati mleko, ulje i umutiti mikserom da se dobije glatko testo.

Belanca umutiti u čvrst šam.  Šam prebaciti u testo i lagano mešati, pa sjediniti sa testom. U dobijenu smesu narendati koru od limuna i promešati. Ostaviti da odmori.

U šerpi otopiti čokoladu u pavlaci na umerenoj vatri.

Zagrejati aparat za bakin kolač/galete, pa kutlačom za supu sipati po jednu u sredinu aparata. Kada spustite gonju ploču masa će se lepo rasporediti po celom aparatu.

Kolač namazati džemom od kajisija, staviti seckane banane, pa zatim šlag. Napraviti sendvič , a na vrh staviti još džema i šlaga.

Na drugi kolač sipati otopljenu čokoladu,  pa maline. Prekriti drugim kolačem i dodati šlag preko svega, pa  preliti sa još malo čokolade.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_1567
prethodna
Šarena rolada (Od slatkoga slađe)
IMG_4815
sledeća
Čarapanski krambl kolač sa višnjama u posudama od šećera

Dodajte svoj komentar