Banana hleb i salata od pasulja i cvekle

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Banana hleb i salata od pasulja i cvekle

Sastojci

3 kukuruzne tortilje

500 g skuvanog šarenog pasulja

2 cvekle sečene na kockice

3 kašike maslinovog ulja

2 kašike soja sosa

3 limete

1 kašika aćeto balsamiko sirćeta

prstohvat soli

prstohvat  mlevenog crnog bibera

½  veze sveže mirođije

2 šake matovilca

 

Priprema:

Izmarinirati kockice cvekle sa soja sosom, sokom od limete i  aćetom. Dodati skuvan i ohlađen pasulj, promešati, dodati matovilac salatu, posoliti, pobiberiti, zaliti sa malo maslinovog ulja, posuti seckanom mirođijom. Kukuruzne tortilje napuniti sa salatom i zamotati ih.

 

 

Banana hleb sa domaćim džemom od jabuka i banana

250 g pirinčanog brašna

1 avokado

3 banane

70 g oraha

1 kašičica sode bikarbone

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika brašna

1 kašičica cimeta

2 jaja

2 kašike meda

 

Meso avokada samleti u secku. Orahe iseckati nožem. Banane oljuštiti, staviti ih u činiju i viljuškom ih izgnječiti, dodati brašno od pirinča, med, cimet, sodu bikarbonu, samleven avokado, seckane  orahe i  jaja. Sve sjediniti kašikom. Ako je smesa suva dodati malo vode. Kalup za pečenje hleba namazati uljem i posuti brašnom, ravnomerno rasporediti testo po kalupu i peći u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 40 minuta.

 

Džem od jabuka i banana

2 jabuke

2 banane

1,5 kašika kokosovog ulja

2 kašike meda

2 kašičice cimeta

1 čašica ruma

1 kašika maslinovog ulja

 

Dve jabuke bez ljuštenja iseći na kockice, bananu oljuštiti i iseći na kolutove. Zagrejati tiganj i na malo maslinovog i kokosovog ulja propržiti pripremljeno voće dok ne omekša i blago se karamelizuje. Čim voće omekša dodati med, cimet i rum. Pripremljeno voće samleti štapnim blenderom kako bi se dobila fina mazivna tekstura džema.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Katy The Cook

IMG_3758
prethodna
Sarma sa junećim mesom i lisnata pita
IMG_4131
sledeća
Integralne pene sa mesom i pečurkama

Dodajte svoj komentar