• Home
  • U Milice divan dan
  • Banana koko miks, voćni aromatični kolačići, paprika punjena pasuljem, kukuruzni hleb
Banana koko miks, voćni aromatični kolačići, paprika punjena pasuljem, kukuruzni hleb

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Banana koko miks, voćni aromatični kolačići, paprika punjena pasuljem, kukuruzni hleb

Sastojci

DORUČAK-Banana koko miks

2/3 šolje kuvanih leblebija

1 veća banana

1 kašika kokosovog proteina

1 kašičica kakaa

1 kašičica mlevenog lanenog semena

aroma vanile

 

Za dekoraciju

1 kivi

1 kašičica brusnica

1 kašičica seckanih badema

U blenderu samleti sve sastojke, po potrebi dodati 1-2 kašike vode kako bi se podesila gustina kaše. Prebaciti u posudu i dekorisati.

 

SLATKO -Voćni aromatični kolačići
2 manje rendane jabuke
1 banana
2 jaja
3 kašike speltinog brašna
1/3 kašičice praška za pecivo
3 kašike mlevenih oraha
2-3 prstohvata mlevenog đumbira
1/4 kašičice cimeta
3do 4 urme
80 g crne čokolade

 

Samleti orahe. U posudu za mućenje staviti cela jaja i mikserom umutiti penasto. Izrendati jabuku, ispasirati bananu. U masu dodati bananu,jabuku, seckanu čokoladu i urme. Kratko umutiti, pa dodati brašno, prašak za pecivo, cimet i đumbir u prahu. Sve jednako sjediniti. Na nauljen pleh stavljati kašikom dobijenu masu u nepravilnim oblicima. Ispeći u rerni na 180C 20 minuta.

 

 

RUČAK-Suva paprika punjena pasuljom, uz mladi sir i kukuruzni hleb

 

Punjena paprika

1 šolja belog pasulja

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka

6 crvenih paprika

50 g dimljenog tofua

1 krompir

lovorov list

biber

slatka mlevena crvena paprika

so

ulje

 

Skuvati pasulj u vodi uz dodatak lovorovog lista. Ocediti kuvan pasulj. Crni luk izrendati pa ga dodati u tiganj. Nakon 10 minuta dinstanja u tiganj dodati uvani pasulj i začine slatku crvenu papriku, crveni biber i brusnicu. Tofu iseći na kockice pa dodati u tiganj, sve promešati pa posoliti i pobiberiti. Skinuti peteljku sa paprika pa ih napuniti, krompir iseći, a kolutove pa zatvoriti paprike.  U vodu u kojoj smo kuvali pasulj dodati malo slatke mlevene paprike i naliti vodu u tepsiju u koju su poređane paprike. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C 40 minuta.

 

Kukuruzni hleb

2 šolje belog kukuruznog brašna

4 kašike mlevenog lanenog semena

3 kašike maslinovog ulja

300 ml mineralne vode

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

so

malo kima

malo susama

malo lana

 

Potopiti lan u vodi.U činiju sipati brašno,lan, kim, susam, so i maslinovo ulje. Postepeno nalivati mineralnu vodu i nastaviti sa mućenjem. Tečno testo sipati u nauljen pleh. Peći 40 minuta 180 C.

 

Krem od mladog sira i luka

200 g mladog sira

3 mlada bela luka

70 g kiselog mleka

so

 

Mladi luk iseći sitno, u posudi spojiti kiselo mleko, mladi sir, mladi beli luk i so u fin krem.

 

RECEPT – MASKA SA BANANAMA

1 pasirana banana

1 kašika maslinovog ulja

 

Pomešati sastojke i naneti na kožu lica. Nakon 10 minuta isprati toplom vodom.

Kitchen TV

prethodna
Čoko kaša, zdravo srce, punjena paprika bez mesa, griz projice, namaz
sledeća
Kruška u riži, rižine palačinke, kuvano pržene ćufte, pire od graška, salata

Dodajte svoj komentar