Banana kolač s puterom od kikirikija i džemom od višanja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Banana kolač s puterom od kikirikija i džemom od višanja

Sastojci

Banana kolač

2 zrele banane
2 jaja
1/3 šolje putera od kikirikija
1 kašičica ekstrakta vanile
1 šolja zobenih pahuljica
1/4 šolje zobenog brašna
1/2 šolje zobenog mleka
1 kesica praška za pecivo

 

Banane  staviti u činiju i grubo ispasirati. Dodati jaja, ovseno mleko, kikiriki puter. Viljuškom sjediniti. Potom dodati zobeno brašno, zobene pahuljice, kokosovo brašno, aromu vanile i prašak za pecivo. Nastaviti mućenje viljuškom. Kada je testo jednako umućeno upotrebiti mikser i nastaviti mućenje par minuta. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i izliti testo u tepsiju. Kolač ispeći u rerni na 160 C 40 minuta.

150 g smrznutih višanja
100 ml vode
20 g stevije
10 g pirinčanog brašna

Višnje staviti u šerpu i dodati malo vode. Kratko prokuvati višnje, pa smanjiti temperaturu ringle. Dodati steviju u šerpu. U posudu sa pirinčanim brašnom sipati ostatak vode i dobro razmutiti. Sipati razmućeno brašno u šerpu i nastaviti kuvanje uz konstantno mešanje još 10 minuta.

40 g pečenih badema
200 g kikiriki putera

Bademe krupno iseckati i pomešati sa kikiriki puterom.

Kitchen TV

prethodna
Bezglutenska domaća testenina sa inćunima u sosu od paradajza i maslina
sledeća
Lažni hleb sa lososom i pečenim povrćem

Dodajte svoj komentar