Bataci u testu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bataci u testu

Sastojci

Testo

1 jaje

1,5 dl mleka

200 g brašna

½ kašičice soli

2 pileća bataka i karabataka bez kostiju

1 glavica crvenog luka

½ veze peršuna

5 čeri paradajza

150 g kravljeg sira

1 dl kisele pavlake

so i biber

slatka začinska paprika

zelena salata

 

Priprema:

Sir izgnječiti  i dodati u masu. Od jaja, mleka, vode, soli i brašna napraviti smesu malo gušću od smese za palačinke. Dodati sir, izmešati i ostaviti sa strane da odmori. Piletinu iseći na pola, začiniti i staviti u tiganj na zagrejanom ulju da se lepo isprži i kožica bude hrskava. Crveni luk sitno iseći, a čeri na četvrtine. Na masnoći od bataka, prži polovinu crvenog luka , pola čerija i trećinu bataka koji su isečeni na kockice.

Kada se lepo proprže dodati testo i spremiti kao palačinke. Prebaciti sve na aluminijumsku foliju, premazati pavlakom i dodati cepkanu zelenu salatu. Urolati i dodati ostatak piletine po vrhu.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Katy The Cook

blef jelo keti
prethodna
Blef jelo
curece grudi sa jabukama keti
sledeća
Guščije grudi s jabukama

Dodajte svoj komentar