Bele boem kocke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bele boem kocke

Sastojci

Kore

 7 belanaca

200 g šećera

15 g kakaa

200 g mlevenih blanširanih badema

3 kašike oštrog brašna

½ kašičice praška za pecivo

2 prstohvata soli

 

Za premazivanje

300 g džema od maline

 

Krem

 

500 ml mleka

7 žumanaca

100 g šećera

100 g bele čokolade

50 g gustina

150 g putera

2 kašike amareta

1 mahuna vanile

 

Karamelizovana bela čokolada

 

100 g bele čokolade

 

Dekoracija

50 g svežih malina

50 g džema od maline

50 g seckanih pistaća

20 g šećera u prahu

300 g slatke pavlake

 

U belanca dodati šećer, posoliti i umutiti čvrst sneg. Pomešati mlevene bademe, brašno, kakao, prašak za pecivo i postepeno dodati u sneg od belanaca. Nežno spatulom umešati. Izliti masu u tankom sloju na ravan pleh, obložen pekarskim papirom. Potrebne su 3 kore. Peći u zagrejanoj pećnici na 170 -180 °C, 7-8 minuta.

Pomešati žumanca, šećer, gustin sa 100 ml mleka. Preostalo mleko zagrejati sa mahunom vanile. Vrelo mleko preliti preko žumanaca i žicom izmešati, potom vratiti na tihu vatru i kuvati dok se ne zgusne. U toplu kremu dodati amareto i belu čokoladu. Izmešati, prebaciti u odgovarajuću posudu i ohladiti. Penasto izmutiti puter i postepeno dodavati hladnu kremu uz mućenje.

Ohlađenu koru premazati džemom od maline, potom kremom, prekriti drugom korom i ponoviti postupak. Završiti sa džemom i kremom. Nafilovanu tortu ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.

Belu čokoladu rasporediti na pleh sa papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj pećnici na 150°C,  svakih par minuta promešati. Peći dok čokolada ne dobije boju karamele. Izvaditi i usitniti, potom ostaviti da se prohladi.

Ohlađenu tortu seći na kocke, servirati i ukrasiti, svežim malinama punjenim džemom od maline, umućenom pavlakom, karamelizovanom belom čokoladom, posuti sa seckanim pistaćima i šećerom u prahu.

 

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

SCHWARZWALD TORTA OD MAKA (5)
prethodna
Švarcvald torta od maka
MEDJIMURSKA GIBANICA KAO KOLAC (5)
sledeća
Međimurska gibanica kao kolač

Dodajte svoj komentar