• Home
  • Zdrav apetit
  • Bezglutenska domaća testenina sa inćunima u sosu od paradajza i maslina
Bezglutenska domaća testenina sa inćunima u sosu od paradajza i maslina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bezglutenska domaća testenina sa inćunima u sosu od paradajza i maslina

Sastojci

Sos od paradajza i maslina

1 glavica crvenog luka
3 paradajza
10 zelenih maslina
par inćuna
1 čen belog luka
malo bibera
1 dl vina

Domaća testenina od leblebija

2 kašike mlevenog lana
6 kašika tople vode
300 g brašna od leblebija

Mleveni lan natopiti u toploj vodi, kada nabubri prebaciti u činiju sa brašnom od leblebija. Posoliti i viljuškom grubo promešati. Ručno umesiti tvrdo testo. Testo potom postaviti između dva papira za pečenje, pa oklagijom tanko rastanjiti testo. Testo iseći u jednake trake debljine približno 1 cm i nakon toga svaku traku iseći na 4 jednaka dela. Prstima stisnuti sredinu i oblikovati u oblik mašnice. Ivice testenine oblikovati viljuškom. Testeninu skuvati u ključaloj vodi 6 minuta. Kuvanu pastu prebaciti u sos, blago promešati i servirati u dubokom tanjiru. Dekorisati seckanim peršunom i svežom rukolom.

Sitno iseckati crveni i beli luk. Masline iseckati na kolutove, paradajz iseći na sitne kocke. U tiganju zagrejati puter, staviti crni luk i pržiti par minuta, pa dodati beli luk i masline. Nakon par minuta posoliti, pobiberiti i začiniti origanom. Dodati još i paradajz i inćune, dinstati 20 minuta na umerenoj vatri. Pred kraj dodati malo šećera.

Kitchen TV

prethodna
Ručak koji greje – hleb bez glutena sa semenkama i čorba od šargarepe i đumbira
sledeća
Banana kolač s puterom od kikirikija i džemom od višanja

Dodajte svoj komentar