Sastojci
500 g lisnatog testa
Razvući testo tanko i staviti ga na pleh između dva papira, pa ga peći na 200 stepeni, 10-12 minuta. Od 500 g lisnatog testa ispeći dve kore.
Krem za krempitu
10 jaja
2 kesice burbon vanila šećera
1 l mleka
200 g šećera
100 g brašna
50 g gustina
20 g želatina u listićima
300 g umućene slatke pavlake
Odvojiti belanca od žumanaca. Pomešati brašno i gustin sa malo mleka, dodati žumanca i sve lepo sjediniti. Ostatak mleka pomešati sa šećerom i burbon vanila šećerom i kuvati na tihoj vatri. Kada mleko prokuva, dodati žumanca i kuvati još nekoliko minuta. Ohladiti krem, pa ga mutiti mikserom. Želatin potopiti u hladnu vodu da nabubri, pa ga otopiti na tihoj vatri i dodati u krem. Dodati polovinu umućene pavlake i sve lepo izmešati.
Sos
300 g miks voća
200 g šećera
Na tihoj vatri otopiti šećer i voće. Izblendirati u sos.
Sastavljanje
Krem sipati u kalup preko kore, pa preko krema premazati ostatak slatke pavlake da se kalup napuni do vrha. Skinuti kalup, izdrobiti pečeno lisnato testo i posuti preko krempite. Svako parče posuti prah šećerom i zaliti voćnim sosom.
Jedan komentar Sakrij komentare
Svasta! Krem pita sa Bleda nema nikakav sos!!! Nikada!!! Nit se drobe kore! Kora ispod, kora iznad, a unutra krem i pavlaka. To je to!