Bledska krempita (Bledska krem-šnita)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bledska krempita (Bledska krem-šnita)

Sastojci

500 g lisnatog testa

 

Razvući testo tanko i staviti ga na pleh između dva papira, pa ga peći na 200 stepeni, 10-12 minuta. Od 500 g lisnatog testa ispeći dve kore.

 

Krem za krempitu

10 jaja

2 kesice burbon vanila šećera

1 l mleka

200 g šećera

100 g brašna

50 g gustina

20 g želatina u listićima

300 g umućene slatke pavlake

 

Odvojiti belanca od žumanaca. Pomešati brašno i gustin sa malo mleka, dodati žumanca i sve lepo sjediniti. Ostatak mleka pomešati sa šećerom i burbon vanila šećerom i kuvati na tihoj vatri. Kada mleko prokuva, dodati žumanca i kuvati još nekoliko minuta. Ohladiti krem, pa ga mutiti mikserom. Želatin potopiti u hladnu vodu da nabubri, pa ga otopiti na tihoj vatri i dodati u krem. Dodati polovinu umućene pavlake i sve lepo izmešati.

 

Sos

300 g miks voća

200 g šećera

 

Na tihoj vatri otopiti šećer i voće. Izblendirati u sos.

 

Sastavljanje

Krem sipati u kalup preko kore, pa preko krema premazati ostatak slatke pavlake da se kalup napuni do vrha. Skinuti kalup, izdrobiti pečeno lisnato testo i posuti preko krempite. Svako parče posuti prah šećerom i zaliti voćnim sosom.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

SSNT IV ep 010 KUGLOF NA 3 NACINA (7)
prethodna
Kuglof na tri načina
SSNT IV ep 012 PAJGLE (2)
sledeća
Pajgle i kifle

Dodajte svoj komentar