Blef jelo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Blef jelo

Sastojci

2 velika krompira

300 g junetine

½ glavice crnog luka

2 čena belog luka

5-6 čeri paradajza

2 kašike paradajz koncentrata

4 režnja slanine

½ šolje vode

½ šolje pavlake za kuvanje

biber i so

100 g rendanog kačkavalja

 

Salata sa prelivom

zelena salata

rukola

bebi spanać

 

Preliv za salatu

0,5 dl maslinovog ulja

½ lmuna

½ kašičice senfa

1 kašičica meda

1 žumance

so i biber

 

Zagrejati  tiganj, dodati listove slanine i pržiti dok ne puste masnoću i postanu hrskavi , u tiganj dodati  junetinu da dobije lepu koricu, a zatim, crni luk i zgnječeni  beli luk. Dodati čeri isečen na polovine i krčkati 2 minuta, pa dodati  so i biber. Dodati paradajz pire i vodu  i ostaviti da se kuva 10 minuta. Dodati pavlaku za kuvanje, zatim podesiti ukus. Staviti sa strane.

Dva veća krompira skuvati tako da se ne prekuvaju, kako se ne bi raspali prilikom rada. Odseći gornji deo krompira kao poklopac, i kašikom izvaditi deo unutrašnjosti. Napuniti krompir sa nadevom od junetine, završiti sa dosta rendanog kačkavalja, poklopiti ih poklopcem od krompira i staviti u rernu na 200°C oko 15 minuta da se sve lepo zapeče.

U staklenu činiju odvojiti žumance i umutiti ga, zatim dodati med, senf, limunov sok, maslinovo ulje, so i biber. Sve lepo sjediniti. Krompir servirati, pored staviti salatu i preliti je dresingom.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Katy The Cook

tri salate keti
prethodna
Tri salate leta
bataci u testu keti
sledeća
Bataci u testu

Dodajte svoj komentar