Bobiči

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bobiči

Sastojci

  • 300 g suvog mesa
  • 200 g kukuruza šećerca
  • 3-4 krompira
  • 230 g kuvanog pasulja
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 kašike ulja
  • 1 paradajz
  • 1 dl paradajz pirea
  • 1 ½ l vode
  • 2 lovorova list
  • 1 kašika suvog začina
  • 200 g kratke testenine

Pasta

  • 50 g slanine
  • 3 čena belog luka

 

Način pripreme:

  1. Staviti suvo meso da se kuva. U drugoj dubljoj šerpi propržiti sitno seckani luk dok ne omekša. Dodati sitno seckanu šargarepu i krompir, dodati još malo ulja i sve propržiti nekoliko minuta. Dodati isečen paradajz, paradajz pire i lovorov list. Sve naliti vodom i dodati 3 kutlače vode u kojoj je kuvano suvo meso.
  2. Napraviti pastu od slanine i belog luka, pa dodati i kuvano suvo meso. Kad sve provri kuvati jos 20 minuta, odnosno dok krompir, šargarepa i suvo meso ne omekšaju. Na kraju dodati suvi začin, kukuruz šečerac i kuvani pasulj.
  3. Skuvati testeninu prema uputstvu.
  4. Služiti toplo.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im251_jufcice
prethodna
Jufčice
im253_fuzi i sugo od piletine
sledeća
Fuži i šugo od piletine

Dodajte svoj komentar