• Home
  • hleb i lale
  • Braunis sa pasuljem, palačinke sa mladim lukom i kapreze salata
Braunis sa pasuljem, palačinke sa mladim lukom i kapreze salata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Braunis sa pasuljem, palačinke sa mladim lukom i kapreze salata

Sastojci

1 konzerva crvenog salatnog pasulja

3 jaja

75 ml maslinovog ulja

200 g šećera od šećerne trske

55 g kakaa

55 g mlevenih badema

nekoliko kapi arome vanile

1 kašičica praška za pecivo

100 g crne čokolade

1 kesica šlaga

125 ml mleka

 

Izmiksati pasulj u secku, sa malo tečnosti iz konzerve da se dobije glatka pasta. U činiji ulupati jaja, pa dodati mlevene bademe, ulje, šećer, kakao i pire od pasulja. Izmešati dobro. Dodati čokoladu iseckanu na kockice, zatim prašak za pecivo i vanilu, pa ponovo sve dobro izmešati.

Uključiti rernu na 180°C. Manju tepsiju za đuveč ( oko 18cmx28cm) obložiti papirom za pečenje. Prebaciti smesu u nju i poravnati površinu da svuda bude iste debljine.

Peći braunise u već zagrejanoj rerni 30-35 minuta, odnosno dok prethodno ubodena čačkalica ne izađe čista. Kada budu pečeni, izvaditi ih iz rerne i ostaviti da se u potpunosti ohlade.  Iseći ih tek kada se ohlade, da se ne bi raspali. Dok se braunisi hlade, umutiti šlag. Služiti uz šlag.

 

 

Palačinke sa mladim lukom

 

Testo za dve palačinke:

 

100 g speltinog brašna

2 kašike gustina

1 kašičica praška za pecivo

200 ml vode

2 jaja

prstohvat soli i bibera

2 veze mladog luka

ulje za prženje

 

U činiji pomešati gustin, prašak za pecivo i brašno. Polako, postepeno dodavati  vodu dok se ne dobije smeša koja je malo gušća od klasične smeše za palačinke. Posoliti. Paziti da se ne pretera sa mešanjem. Čim nestanu grudvice, prestati sa mešanjem. Mladi luk očistiti i skratiti peruške tako da stanu na dno tiganja u kojem će se peći palačinka, pa zatim ga iseći uzduž na pola.

Zagrejati  tiganj koji se ne lepi (dno 24cm) na srednje jakoj vatri sa malo ulja, pa staviti luk da se proprži i posoliti. Čim se malo zarumeni, preliti preko smešu za palačinke. Polako sipati i paziti da se ne stavi previše smeše, jer će palačinka biti debela. Dovoljno je da prekrije pola debljine luka. Preko smeše za palačniku preliti umućeno jaje sa malo soli i peći par minuta. Okrenuti palačinku i kratko peći, tek toliko da se malo zarumeni i donja strana. Ponoviti postupak i za drugu palačinku. Poslužiti toplo.

 

Kapreze salata

2 veća paradajza

2 čena belog luka

80 g mocarela sira

1 kašičica suvog bosiljka

½ dl maslinovog ulja

prstohvat soli i bibera
Paradajz  iseći na tanke kolutove. Poređati po plitkom tanjiru prvo paradajz u krug. Preko staviti iscepkanu mocarelu, posoliti i pobiberiti. Posuti suvim bosiljkom, pa obilno zaliti maslinovim uljem.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_3668
prethodna
Skjaćata
IMG_3853
sledeća
Grenadir marš sa domaćom testeninom

Dodajte svoj komentar