Brkin istarski Ombolo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Brkin istarski Ombolo

Sastojci

  • 1 kg svinjskog karea
  • 1 kg krompira
  • 100 g slanine
  • 3 lovorova lista
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica ruzmarina
  • 1 kašičica bibera
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašičica suvog začina

Prilog

  • 400 g mediteranske mešavine povrća

 

Način pripreme:

  1. Sve začine (osim suvog začina) i beli luk staviti u blender sa uljem i dobro promešati.
  2. Svinjski kare zaseći do pola na svakih 1,5 cm, tako da se dobiju useci.
  3. U meso utrljati ulje sa začinima, u svaki prorez staviti parče slanine i vezati ga kanapom po dužini. Ostaviti malo da odstoji u frižideru.
  4. Pekač dobro nauljiti i u njega po dnu staviti očišćene krompire. Krompir posuti suvim začinom i još malo nauljiti.
  5. Preko krompira staviti kare i peći u rerni poklopljeno na 200° C 20 minuta, a zatim još 15 minuta na 180° C.
  6. Pre serviranja ostaviti da se malo ohladi. Servirati sa povrćem i krompirom.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im242_itrija
prethodna
Itrija
im244_spageti karbonara
sledeća
Špageti Karbonara

Dodajte svoj komentar