Čili bez mesa, čips od krompira i cvekle, čia limunada

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Čili bez mesa, čips od krompira i cvekle, čia limunada

Sastojci

1 kašika maslinovog ulja

500 g hokaido bundeve

2 crvene paprike

2 manje glavice crnog luka

2 čena belog luka

150 g kukuruza šećerca

150 g salatnog konzerviranog crvenog pasulja

½ kašičice kumina

½ kašičice suvog majorana

¼ kašičice dimljene paprike

¼ kašičice ljute tucane paprike

½ kašičice mlevene slatke začinske paprike

2 kašike kakaa

500 ml soka od paradajza

krupna morska so

biber

listovi svežeg  korijandera  za dekoraciju

3 dl vode

200 ml grčkog jogurta

 

Crni luk oljuštiti i sitno iseckati. Beli luk, takođe, oljuštiti i sitno iseckati. Crvenu papriku očistiti od peteljke i semene lože, pa iseckati na kockice. Bundevu oljuštiti, očistiti i iseći na kocke.

Zagrejati šerpu odgovarajuće veličine i na malo maslinovog ulja propržiti crni i beli luk. Kada luk malo omekša ubaciti papriku. Sve kratko propržiti i dodati kocke bundeve, kukuruz, pasulj i dodati začine: mlevenu začinsku slatku papriku, dimljenu papriku, tucanu ljutu papriku, kumin, majoran, kakao i sve promešati. Posoliti i pobiberiti. Posle dodavanja začina naliti sokom od paradajza i vodom. Poklopiti, ostaviti da se bundeva skuva i sos ukrčka.

Servirati čili u dubljoj činiji, sa malo grčkog jogurta. Služiti uz čips od cvekle, čips od slatkog i običnog krompira. Ukrasiti listovima svećeg korijandera.

 

Čips od slatkog krompira i cvekle

2 cvekle

1 slatki kompir

1 obični krompir

3 kašike maslinovog ulja

krupna morska so

 

Krompir, slatki krompir i cveklu oljuštiti, pa seći na mandolini ili mesoreznici na tanke kolutove. Kolutove običnog krompira držati u vodi kako ne bi promenio boju pre pečenja. Cveklu začiniti uljem i krupnom morskom solju, promešati, pa rasporediti na pleh sa pekarskim papirom, vodeći računa da se kolutovi cvekle ne preklapaju.

Kolutove običnog krompira izvaditi iz vode, ocediti na higijenskom ubrusu i pomešati sa kolutovima slatkog krompira. Nauljiti i posoliti. Potom raširiti na pleh sa pekarskim papirom, ostavljajući razmak između kolutova. Peći iz više tura na 180° C 10 – 15 minuta, odnosno dok kolutovi krompira i cvekle ne postanu hrskavi.

 

 

Čia limunada

2 kašičice čia semenki

2 limuna

2 kašičice meda

500 ml hladne vode

3- 4 grančice sveže nane

 

Narendati koru limuna, pa iscediti sok.  Dodati med, pa promešati kako bi se med rastvorio. Naliti vodom, dodati čia semenke i cepkanu nanu. Sve promešati i ostaviti u frižideru da odstoji 30 – ak minta, da čia semenke nabubre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_3964
prethodna
Tajlandska čorba od bundeve, rolat sa bundevom i krem sirom
IMG_4172
sledeća
Losos u korici od parmezana, pire od celera, kolač sa kruškama

Dodajte svoj komentar