Čili kon karne, kukuruzni hleb

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Čili kon karne, kukuruzni hleb

Sastojci

500 g junećeg mesa

2 glavice crnog luka

2 zelene parike

200 g belog pasulja iz konzerze

200 g crvenog pasulja iz konzerve

400 g paradajz pelata

beli luk

½ kašičice peršuna

½ kašičice bosiljka

½ kašičice origana

½ kašičice čili paprike

½ kašičice crnog bibera

so

500 ml vode

 

 U zagrejanom tiganju na malo ulja propržiti meso. U pekač dodati crni luk i meso koje smo ispržili beli pasulj, crveni pasulj, paradajz pelat, zelenu pariku, beli luk, začiniti i naliti sa vodom.

 

Kukuruzni hleb

 

150 g putera

1 jaje

150 g šećera

200 g kisele pavlake

200 g pšeničnog brašna

½ kašičice soda bikarbone

250 g kukuruznog brašna

60 ml mleka

 

U  odgovarajuću posudu staviti sve sastojke i promešati. Kada masa postane kompaktna prebaciti u pleh koji smo obložili peh papirom. Peći na 175 c 20  minuta. Servirati uz čili kon karne.

 

Kitchen TV

prethodna
Sočivo sa kari sosom i banana bread
sledeća
Sloppy Joes, coleslaw salata

Dodajte svoj komentar