Čiz

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Čiz

Sastojci

Kora

250 g mlevenog keksa

120 g meda

100 g margarina sa maslacem

 

Otopiti na tihoj vatri margarin i med, pa pomešati sa keksom. Sve sjediniti i razvući koru u kalup za čiz. Od ove mase odvojiti manji deo za čiz sa čokoladnim prelivom.

 

Krem za čiz

350 g maskarpone sira

150 g krem sira (ala kajmak)

2 lajma

1 limun

50 g šećera u prahu

150 g ulupanog šlaga (2 kesice)

5 g želatina želatina u listićima

 

Umutiti šlag. Pomešati maskarpone i krem sir, izmešati da se sve  spoji, dodati rendane kore limuna i lajma, sok jednog limuna, šećer u prahu i na kraju ulupani šlag. Sve izmešati i na kraju dodati želatin. Polako izmešati, pa sipati preko kore. Ostaviti da se čiz stegne.

 

Preliv

250 g miksa crvenog voća

100 g šećera

10 g želatina u listićima

 

Na tihoj vatri kuvati mix voća sa šećerom. Želatin potopiti u hladnu vodu,  pa ga dodati u kuvano voće. Ostaviti da se malo prohladi, pa preliti preko čiza.

 

Čokoladni preliv

150 ml slatke pavlake

150 g crne čokolade

Ugrejati pavlaku na tihoj vatri, pa preliti preko čokolade. Sve lepo izmešati  da se čokolada otopi, preliti preko čiza. Ostaviti u frižider da se stegne.

 

Dekoracija

50 g fisalisa

100 g nara

50 g svežih malina

50 g borovnica

50 g ribizli

(Visited 631 times, 1 visits today)

Kitchen TV

prethodna
Torta ljubavi
sledeća
Tart sa borovnicama

Dodajte svoj komentar