Čiz

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Čiz

Sastojci

Kora

250 g mlevenog keksa

120 g meda

100 g margarina sa maslacem

 

Otopiti na tihoj vatri margarin i med, pa pomešati sa keksom. Sve sjediniti i razvući koru u kalup za čiz. Od ove mase odvojiti manji deo za čiz sa čokoladnim prelivom.

 

Krem za čiz

350 g maskarpone sira

150 g krem sira (ala kajmak)

2 lajma

1 limun

50 g šećera u prahu

150 g ulupanog šlaga (2 kesice)

5 g želatina želatina u listićima

 

Umutiti šlag. Pomešati maskarpone i krem sir, izmešati da se sve  spoji, dodati rendane kore limuna i lajma, sok jednog limuna, šećer u prahu i na kraju ulupani šlag. Sve izmešati i na kraju dodati želatin. Polako izmešati, pa sipati preko kore. Ostaviti da se čiz stegne.

 

Preliv

250 g miksa crvenog voća

100 g šećera

10 g želatina u listićima

 

Na tihoj vatri kuvati mix voća sa šećerom. Želatin potopiti u hladnu vodu,  pa ga dodati u kuvano voće. Ostaviti da se malo prohladi, pa preliti preko čiza.

 

Čokoladni preliv

150 ml slatke pavlake

150 g crne čokolade

Ugrejati pavlaku na tihoj vatri, pa preliti preko čokolade. Sve lepo izmešati  da se čokolada otopi, preliti preko čiza. Ostaviti u frižider da se stegne.

 

Dekoracija

50 g fisalisa

100 g nara

50 g svežih malina

50 g borovnica

50 g ribizli

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

SSNT IV ep 014 TORTA LJUBAVI (8)
prethodna
Torta ljubavi
SSNT IV ep 016 TART SA BOROVNICAMA (3)
sledeća
Tart sa borovnicama

Dodajte svoj komentar