Čoko kaša, zdravo srce, punjena paprika bez mesa, griz projice, namaz

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Čoko kaša, zdravo srce, punjena paprika bez mesa, griz projice, namaz

Sastojci

DORUČAK-Čoko kaša

1 šolja što toplijeg sojinog mleka

2 kockice crne čokolade

3 kašike ovsenih pahuljica

1 kašika kikiriki putera

1 kašičica lanenog semena

1 kašičica kakaa

 

Za dekoraciju

50 g džema od šljiva

30 g seckanog kikirikija

 

U toplo mleko potopiti pahuljice, seme i čokoladu. Mešati dok se ne istopi čokolada. Zatim dodati puter, prebaciti u posudu i dekorisati.

 

SLATKO-Zdravo srce

 

6 svežih urmi

5 kašika kokosovog brašna

4 kašike mlevenog lanenog semena

1 kašika kokosovog ulja

1 kašika kakaa

1 kašika rogača

1 kašika seckanih sirovih badema

 

Urme iseći na pola i izvaditi košticu. Potopiti urme u vodu na 2 sata. Urme izvaditi iz vode i prebaciti ih u posudu blendera. Urme samleti, po potrebi dodati vodu u kojoj su bile urme. U veću posudu staviti pire od urmi i kokosovo ulje, kratko promešati pa dodati sve ostale sastojke.Umutiti testo,kada postane gusto ručno nastaviti sa mešenjem. Testo staviti između dva papira za pečenje, oklagijom stanjiti testo na debljinu približno 1 cm. Modlom u obliku srca vaditi kolače. Služiti hladno.

 

Punjena paprika bez mesa sa griz projicama i namazom

 

Punjene paprike bez mesa

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

6 paprika

1/2 šolje oljuštenog zrna heljde

1/2 šolje zelenog sočiva

1/3 šolje sirovog badema

malo karija

malo kumina

so

biber

ulje

300 ml paradajz soka

1 paradajz

 

Heljdu i sočivo potopiti u vodu na par sati, pa ih suvati zajedno. Zagrejati ulje u tiganju, luk i šargarepu izrendati na krupno rende i dodati ih u zagrejan tiganj. Posoliti i dinstati 10 minuta. Nakon 10 minuta dodati biber, kari i kumin. Kratko promešati i dodati kuvanu heljdu i sočivo. Dinstati još 20 minuta, pa dodati bademe. Skloniti sa rigle. Paprikama skinuti vrh i napuniti paprike masom. Paradajz iseći na kolutove i zatvoriti ih. Punjene paprike poređati u glineni pekač i naliti ih sa paradajz sokom i malo vode. Ispeći paprike na 200C 30 minuta.

 

Griz projice

300 g  belog kukuruznog brašna

1 šolja pšeničnog griza

1/3 šolje maslinovog ulja

2 šolje kisele vode

malo sode bikarbone

so

malo kima

malo susama

malo lana

 

U posudi pomešati kukuruzno brašno, griz, sodu bikarbonu, so i kim. Kratko promešati pa sipati ulje i mineralnu vodu. Umuti tečno testo i napuniti modle. Svaku projicu posuti susamom i lanom. Projice ispeći u zagrejanoj rerni na 180 C 35 minuta.

 

Namaz od kajmaka

2 kašike kajmaka

2 kašike mladog sira

2 mlada bela luka

malo peršunovog lista

 

Sitno iseckati mladi beli luk i peršun. U posudi promešati kajmak, madi sir, beli luk i peršun. Služiti uz projice.

 

RECEPT – MASKA SA KAKAOM

1 kašika meda

1 kašila kakaa

1 kašika otopljenog kokosovog ulja

 

 

Pomešati sve sastojke pa naneti na kožu lica i vrata. Ostaviti tako 10 minuta, a onda isprati toplom vodom.

Kitchen TV

prethodna
Voćna kaša, narandžaste palačinke, bundevasta musaka, salata
sledeća
Banana koko miks, voćni aromatični kolačići, paprika punjena pasuljem, kukuruzni hleb

Dodajte svoj komentar