Čokoladna zavrzlama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Čokoladna zavrzlama

Sastojci

Kora

10 belanaca

100 g šećera

300 g mlevenih badema

250 g šećera u prahu

 

Krem

10 žumanaca

130 g šećera

100 ml slatke pavlake za kuvanje

60 ml mleka

20 g želatina

800 g ulupanog šlaga

500 g bele čokolade

2 šipke vanile

 

Voćni žele

200 g malina

60 g šećera

15 g želatina

100 g kandirane kore pomorandže

 

Glazura

200 g bele čokolade

boja za kolače (žuta i narandžasta)

Kora – Mutiti u mikseru belanca i šećer u čvrst sneg, dodati pomešane bademe i šećer u prahu, pa koru razvući na papir za pečenje i peći u rerni 15-20 minuta na 170 stepeni.

Krem – Kuvati na pari žumanca, slatku pavlaku za kuvanje i mleko dok se ne dobije gust sabajon. Potopiti želatin u hladnu vodu i kada nabubri dodati ga u topao krem. Belu čokoladu staviti da se topi na pari. Ulupati šlag i dodati mu vanilu. U ulupani šlag dodati ohlađen sabajone uz stalno mešanje , zatim dodati otopljenu belu čokoladu i sve sjediniti pa ostaviti da se malo prohladi.

Voćni žele – Staviti na tihu vatru maline i šećer da prokuvaju, skloniti sa vatre pa dodati natopljeni želatin. Masu izliti u odgovarajući ring, posuti kandiranim pomorandžama i ostaviti u zamrzivaču da se zaledi.

Sastavljanje – U okrugli ring staviti koru od badema, zatim sipati mus do pola, pa ubaciti voćni disk, zatim ponovo beli mus do vrha kalupa. Ostaviti u frizu da se stegne i ohladi.

Otopiti na pari belu čokoladu, pa podeliti na pola – u jednu dodati žutu boju, a u drugu polovinu narandžastu. Ohlađenu tortu preliti sa čokoladom, jednu polovinu žutom, a drugu narandžastom čokoladom.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

sumadijske palacinke
prethodna
Šumadijske palačinke
kapreze torte
sledeća
Kapreze torte

Jedan komentar Sakrij komentare

Dodajte svoj komentar