Čokoladno čokoladna mini torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Čokoladno čokoladna mini torta

Sastojci

Korice (4x20cm)

150 g brašna
60 g kakao praha
1 kašičica praška za pecivo
110 ml ulja
225 g šećera
3 jaja
110 ml mleka

Čokoladni fil

300 ml slatke pavlake
300 g crne čokolade
100 g putera

Voćni fil

200 g jagoda
3 kašike šećera
20 g gustina
50 ml vode
150 g krem sira
200 g slatke pavlake
75 g prah šećera
1 želatin

Dekoracija

deo čokoladnog fila

Pomešati suve sastojke za korice. U sredini suvih sastojaka napraviti udubljenje i u njega sipati sve vlažne sastojke. Spojiti ih i sipati u dve tepsije prečnika 20 cm da se istovremeno peku. Rasporediti masu 2:1. Tepsije prethodno obložiti alu folijom.Tanju koricu peći 17 minuta, deblju peći 22 minuta na 175°C. Deblju (ohlađenu) koricu preseći na dva dela tako da se dobiju 2 korice. Jednu od korica iseći, tako da joj prečnik bude približno 15 cm.

Zagrejati puter i slatku pavlaku, pa u to dodati usitnjenu čokoladu. Pomešati da bude homogeno. Odvojiti ¼ za premazivanje torte, a ostatak umutiti kada se ohladi.

Ocediti zaleđene jagode koje su kratko stajale na sobnoj temperaturi. Taj sok sačuvati za natapanje želatina. Izblendati zaleđene jagode i dodati im malo vode (50 ml), pa veći deo jagoda staviti da se greje, a u malu količinu (1/5) umešati gustin. Sipati masu sa gustinom u vruće izblendane jagode i kuvati da se zgusne. Ostaviti da se hladi pokriveno prozirnom folijom.

Sipati želatin u sok od oceđenih jagoda i ostaviti da nabubri. Istopiti ga na slaboj varti. Umutiti slatku pavlaku i prah šećer. Sipati u to i krem sir, pa kratko umutiti. Dodati istopljeni želatin, pa umutiti i to. Sipati voćni deo fila (sobne temperature) u deo fila sa sirom i kratko povezati.

Filovati na sledeći način: kora – prsten od čokoladnog fila, ispuniti jagoda filom, poklopiti manjom korom-prsten od čokoladnog fila-ispuniti jagoda filom-poklopiti većom korom.

Sve se filuje u acetatnoj foliji. Acetatna folija se nakon hlađenja skida tako što se torta kratko zagreje fonom spolja. Dekorisati odvojenom količinom čokoladnog fila tako da fil curi niz ivice torte.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_8014
prethodna
Tri leće kapkejk
IMG_8210
sledeća
Taraba torta

Dodajte svoj komentar