Čorba od bundeve

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Čorba od bundeve

Sastojci

500 g bundeve
3 šaragarepe
1 veći krompir
1 l bistre supe
100 g pavlake
5 kašika ulja
1 glavica crnog luka
1 grančica ruzmarina
so i biber

Na ulju, u odgovarajućoj posudi, propržiti seckan crni luk, a kada postane staklast, dodati rendani krompir, šargarepu i zaliti supom, pa ostaviti da se kuva. Dodati i rendanu bundevu, pa naliti ostatkom supe. Začiniti solju, biberom i ruzmarinom. Po potrebi dodati još vode i ostaviti da se kuva dok povrće ne omekša. Štapnim mikserom izmešati čorbu dok se ne dobije kremasta struktura i pred kraj mešanja dodati pavlaku.  Servirati toplo.

Prepečeni hleb

5 parčića  hleba
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica bosiljka
so

biber
30 ml maslinovog ulja
50 g susama

Hleb iseći na kockice željene veličine i prebaciti ga u pleh, tostirati u rerni zagrejanoj na 150°C 15-ak minuta.

Nakon toga posuti ga maslinovim uljem i začiniti, sve dobro promešati i servirati sa čorbom.
Brinzove haluške

150 g mekog brašna
150 g oštrog brašna
4 veća krompira
2 dl vode
1 kašičica soli
250 g sitnog sira
100 g kačkavalja
200 g čvaraka
200 g kisele pavlake

Krompir izrendati, a zatim ga u odgovarajućoj posudi sjediniti sa brašnom vodom i solju i izjendačiti u testo koje je duplo gušće od mase za palačinke. U kipuću vodu  dodati malo ulja dodavati dobijenu masu sa dve kašike i kuvati. Dok se haluške kuvaju u činiji pomešati sitan sir, rendani kačkavalj i pavlaku. Kada haluške isplivaju na povšinu vode to je znak da su kuvane i tada ih prebaciti u masu sa pavlakom i sirom tako da toplota haluški rastopi kačkavalj.

Čvarke iseći na krupnije komade i propržiti na tiganju. Haluške posuti proprženim čvarcima.

Servirati toplo.

Ptičije mleko

5 jaja
250 g šećera
2 kesice burbon vanile
1 kašika brašna
½ l mleka
dekor kakao mrvice

dekor šarene mrvice

 

Odvojiti belance od žumanca, zatim u odgovarajućoj posudi, umutiti žumanca sa pola od pripremljene količine šećera i burbon vanilom, a kada se masa ulupa dodati brašno. Belanca sa ostatkom šećera šećera uz postepeno dodavanje i jednom kesicom burbon vanile umutiti u čvrst sneg. Zatim u kipućem mleku kašikom dodavati malo po malo belanca tako da se formiraju mali jastuci, a kada su kuvani izvaditi i i staviti u posudice za serviranje. U masu od žumancaca i brašna dodati malo mleka u kojoj se kuvao sneg od belanaca i onda to uz neprestano mešanje sipati u mleko koje je na tihoj vatri. Mešati dok se ne zgusne i time preliti kuvana belanca. Ukrasiti čokoladnim i šarenim mrvicama i ostaviti da se ohladi.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_0651
prethodna
Sataraš, grilovani koziji sir, salama sa orasima
IMG_1091
sledeća
Uskršnja krompir salata, zelena uskršnja torta

Dodajte svoj komentar