Ćureće okruglice, zeleni pire i musaka od voća

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ćureće okruglice, zeleni pire i musaka od voća

Sastojci

Ćureće okruglice

 

600 g mlevene ćuretine

2 jaja

40 g parmezana

100 g kus-kusa

1 glavica belog luka

5 g slatke začinske paprike

5 g crnih trubica (mlevene)

maslinovo ulje

½ l soka od paradajza

2 kašike ajvara

 

Za dekoraciju

nana

 

Priprema:

U činiji umešati smesu za pravljenje okruglica od mlevenog ćurećeg mesa, umućenih jaja, ohlađenog kuvanog kus-kusa, parmezana, polovine usitnjenog belog luka, pa začiniti crvenom paprikom i prahom crnih trubica, pa dodati ajvar. Oblikovati okruglice i popržiti ih sa svih strana na maslinovom ulju. Umak napraviti tako da na malo ulja propržite beli luk i dodati sok od paradajza. Začiniti po potrebi. Preliti pržene kuglice i kuvati 20-ak minuta. Pred sam kraj kuvanja začiniti mentom.

 

 

Zeleni pire

½ kg krompira

1 veza sremuša (razno aromatizovano začinsko bilje)

50 g mlevenih oraha

maslinovo ulje

½ dl mleka

sok jednog limuna

so

biber

 

Priprema:

U blender stviti sremuš, maslinovo ulje, limunov sok, orahe, biber, mleko i napraviti pesto. Krompir oguliti, naseći na jednake kocke, pa kuvati u slanoj vodi.  Kada je krompir kuvan, ocediti ga, pa miksati mikserom pesto od sremuša.

 

 

Musaka od voća

 

5 jabuka

3 kruške

200 g mlevenih oraha

200 g seckanih badema

½ kg suvog voća         krupno seckanog – grožđice, kajsije, brusnice, datulje, smokve, šljive

 

 

Za rojal

4 jaja

5 dl mleka

2 kašike brašna

300 g šećera

 

Za serviranje

džem od maline

listovi nane

šlag

 

Pomešati suvo i koštunjavo voće.

Jabuke i kruške očistiti i iseći na kriške. Jabuke rasporediti u pleh obložen papirom za pečenje i staviti ih u rernu zagrejanu na 180°C na 10-ak min da se malo osuše. Preko jabuka staviti  ½  mešavine  koštunjavog voća i suvog voća. Preko toga poređati kriške kruške i vrati u rernu na 10 minuta. Nakon toga izvaditi iz rerne i posuti sa ostatkom mešavine suvog i koštunjavog voća, pa prekriti kriškama jabuka.

Napraviti rojal tako što se svi sastojci sjedine i njime zaliti musaku, pa vratiti u rernu na 30 minuta.

Izvaditi iz rerne i ostaviti da se smlači.

Dekorisati šlagom listovima mente i džemom od maline.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_3955
prethodna
Pita od pečuraka, oslić u umaku od ajvara i restovani krompir sa prazilukom
IMG_4101
sledeća
Lipo hleb bez glutena, pašteta od tunjevine i pasulja i tart sa kruškama

Dodajte svoj komentar