Ćuros

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ćuros

Sastojci

  • 170 g brašna
  • 150 g margarina
  • šolja vode
  • 3 jaja
  • 50 g mlevenih badema
  • ulje za prženje

Topla čokolada

  • 3 dl mleka
  • 100 g crne čokolade
  • kašika gustina
  • rendana kora od pomorandže

 

Način pripreme:

  1. U šerpi zagrejati vodu u kojoj treba rastopiti margarin. Kada voda proključa smanjiti temperaturu šporeta na minimalnu i dodati brašno. Dobro promešati dok masa ne postane kompaktna.
  2. Sipati masu od vode, margarina i brašna u činiju i dodati umućena jaja i dobro umutiti da se dobije testo bez grudvica. U testo dodati samlevene bademe i dobro ga varjačom zamešati.
  3. U tiganju ugrejati ulje. Špricom za kolaće ili dresir kesom špricati masu direktno u zagrejano ulje, koje ne sme da bude prejako. Pržiti ih dok ne dobiju zlatno braon boju.
  4. U šerpi ugrejati mleko i u njemu rastopiti čokoladu … Dodati gustin i promešati da se masa ujednači, tj. dobije gust fil. U njega narendati pomorandžinu koru.
  5. Ćurose umakati u fil i tako ih konzumirati.
  6. Prjatan obrok želi vam vaš Brka

 

 

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im27_susi
prethodna
Suši
im29_kineska piletina
sledeća
Kineska piletina u sosu od pomorandži

Dodajte svoj komentar