Dagnje na buzaru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dagnje na buzaru

Sastojci

  • 800 g dagnji
  • 2 dl belog vina
  • ½ kašičice bibera
  • ½  limuna
  • 1 kašika prezli

Marinada

  • 4 čena belog luka
  • 1 kašike peršuna
  • 1 dl ulja

 Prilog

  • 200 g provansa mešavine povrća

 

Način pripreme:

  1. Napraviti marinadu od ulja, belog luka i peršuna.
  2. Zagrejati šerpu. U zagrejanu šerpu staviti školjke. Dodati marinadu, belo vino i biber, sok od pola limuna. Sve dobro promešati. Dodati kašiku prezli, opet promešati i poklopiti. Ostaviti da se kuva na jakoj vatri 10-ak minuta (dok se školjke ne otvore).
  3. Skuvati povrće. Serviti ga sa gotovim dagnjama.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im246_pljukanci
prethodna
Pljukanci
im248_pasta sa govedjim jezikom
sledeća
Pasta sa goveđim jezikom

Dodajte svoj komentar