Dimljena butkica na krompiru, ukiseljeni komorač i crveni luk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dimljena butkica na krompiru, ukiseljeni komorač i crveni luk

Sastojci

1 veća svinjska dimljena butkica

1 lovorov list

5 zrna bibera

2 kg krompira

so

mleveni biber

 

Za preliv :

300 g kajmaka

2 kašike rena

1 kašika senfa

2 čena belog luka

2 kašike maslinovog ulja

so

biber

 

Dimljenu butkicu oprati, potom ubaciti u šerpu odgovarajuće veličine, sa lovorom i biberom u zrnu, naliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi 3 -3,5 h, u zavisnosti od veličine.

Za vreme kuvanja butkice pripremiti prilog. Oljuštiti, oprati, pa iseći  krompir na kolutove debljine 1,5 cm. Kolutove krompira prokuvati u slanoj ključaloj vodi. Tako polupripremljen krompir ocediti i poređati na dno tepsije.

U odgovarajućoj činiji pomešati sve sastojke za preliv tako da dobije kremastu strukturu.

Posle kuvanja, izvaditi butkicu, ostaviti da se kratko prohladi. Potom odvojiti meso butkice od kosti i kože. Meso iseći na veličinu zalogaja, a kožu butkice iseckati na sitne kockice.

Preko krompira ređati meso butkice. Sve ravnomerno premazati pripremljenim prelivom, potom posuti sitno seckanom kožicom od butkice.

Peći u zagrejanoj rerni na 200°C, 20-ak minuta ,tj. dok kožice na vrhu ne postanu hrskave.

 

Ukiseljeni komorač i crveni luk

1 komorač

1 crveni luk

2 dl jabukovog sirćeta

2 dl vode

3-4 zrna bibera

1 lovorov list

½ kašičice kima

 

Crveni luk oljuštiti, iseći na rebarca i staviti u odgovarajuću šerpicu. Naliti vodom i sirćetom. Komorač očistiti i seći popreko što tanje. Staviti ga u šerpicu sa lukom, začiniti biberom u zrnu, lovorovim listom i kimom. Pomešati i staviti na vatru da prokuva 10-ak minuta. Potom procediti i služiti uz zapečenu butkicu i krompir.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_4535
prethodna
Svinjski pauflek, salata od praziluka, spanaća i nane, domaće burger lepinje
IMG_3169
sledeća
Saltimbocca

Dodajte svoj komentar