Doboš kapkejk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Doboš kapkejk

Sastojci

Korice

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

prstohvat soli

 

Fil

125 g čokolade

175 ml biljne slatke pavlake
80 g putera

80 g prah šećera

1 kesica karamel šećera

1 kašika kakaa
Karamel dekoracija

200 g šećera

10 kašika vode

 

Odvojeno umutiti belanca sa malo soli. Kada se formira pena lagano dodati šećer i mutiti dok se on potpuno ne istopi. Dodati žumanca, mutiti najslabijom brzinom i na kraju lopaticom umešati i brašno. Ovako dobijenu vazdušastu smesu peći na tiganju (zagrejan, podmazan puterom) formirajući palačinkice prečnika 5 cm. Peći na srednje jakoj vatri. Ispečene korice iseći na dva dela tako da budu još tanje.
Za fil:

U šerpici zagrejati slatku pavlaku i karamel šećer, skloniti sa vatre i onda sjediniti sa izlomljenom čokoladom. U ohlađeni krem dodati puter, kakao i prah šećer koji su prethodno penasto umućeni. Sipati fil u dresir kesu.

Slagati: korica-fil-korica, u kalupe za pečenje kapkejkova dok se ne popuni kalup. To je oko 6 korica u proseku. Ostatkom fila ukrasiti kapkejkove.
Sačekati da se ohladi bar sat vremena pre služenja, da bi kapkejkovi imali kompaktniju strukturu.

 

Za karamel dekoraciju:

Šećer i vodu zagrevati dok voda ne ispari i šećer se karamelizuje. Razliti šećer na pleh sa papirom za pečenje i ostaviti da se ohladi. Šećer izlomiti i njime dekorisati kapkejkove.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

VOCNI KAPKEJK (5)
prethodna
Voćni kapkejk
SVARCVALD KAPKEJK (4)
sledeća
Švarcvald kapkejk

Dodajte svoj komentar