Ekleri

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ekleri

Sastojci

250 g brašna

250 g margarina sa maslacem

250 ml vode

8 jaja

Krem

250 ml mleka

100 g šećera

4 žumanca

1 šipka burbon vanile

65 g gustina

100 g ulupanog šlaga

Crni genaž

200 g crne čokolade

200 ml slatke pavlake za kuvanje

100 g ulupanog šlaga

Beli genaž

200 g bele čokolade

200 ml slatke pavlake za kuvanje

100 g ulupanog šlaga

Dekoracija

200 g bele čoklade

100 g crne čokolade

boja za kolače

šarene mrvice

Margarin i vodu staviti na tihu vatru da prokuvaju, pa im dodati brašno uz stalno mešanje ( mora da se dobije lepa kompaktna masa). Skinuti sa šporeta i dodavati jedno po jedno jaje uz stalno mešanje. Masu sipati u dresir džak i na papir za pečenje zvezdastom šterernom(nastavak za šaranje torti) špricati eklere dužine 10 cm, pa ih peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Krem – 250 ml mleka staviti sa šećerom  na tihu vatru da provri, dodati štapić vanile, pomešati žumanca sa gustinom, pa dodati kipućem mleku i lepo spojiti krem uz stalno mešanje. Ostaviti krem da se ohladi pa ga mutiti mikserom i dodati 100 g ulupanog šlaga.

Ugrejati slatku pavlaku za kuvanje,  pa preliti preko crne i bele čokolade. Kremove lepo izmešati da se čokolada otopi i dobije kompakta masa. Ostaviti kremove da se ohlade, pa dodati po 100 g ulupanog šlaga u svaki krem i špatulom izmešati.

Staviti na paru da se otopi  200 g bele čokolade, pa kad se otopi podeliti je u tri dela i u svaki dodati jestivu boju za kolače. Otopiti i crnu čokoladu na pari, pa u otopljene i obojene čokolade umakati gornji deo eklera. Eklere ostaviti u frižideru 10-ak minuta da se čokolada stegne, pa ih seći nožem. Donji deo eklera puniti kremom i poklopiti sa poklopcem koji je umočen u čokoladu. Po čokoladi posuti malo šarenih mrvica ili ih ukrasiti po želji.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

braunis
prethodna
Braunis
moskva snit
sledeća
Moskva šnit

Dodajte svoj komentar