Esterhazi torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Esterhazi torta

Sastojci

Kora

6 belanaca

200 g šećera

200 g mlevenih pečenih lešnika

80 g brašna

 

Krem

6 žumanaca

3 cela jaja

250 g šećera

200 g margarina

200 g mlevenih pečenih lešnika

1 vanilin šećer

 

Dekoracija

100 g bele čokolade

50 g crne čokolade

16-sa-slatkim-na-ti-esterhazi-torta-6

 

Kora

Umutiti belanca mikserom uz postepeno dodavanje šećera. Kada se dobije gust sneg isključiti mikser i dodati lešnike, zatim dodati brašno iz dva puta i sve lepo sjediniti mešajući špatulom, masu razvući na papir za pečenje debljine 1,5 cm i peći pravougaonu koru 10-ak minuta na 180 °C. Kada se kora ohladi aušteherom izvući 3 kore, dve cele i jednu iskrojenu od ostataka.

Krem

Kuvati na pari žumanca, cela jaja, vanil šećer i šećer, mešati žicom dok se ne dobije lep gusti krem (oko 10 do 15 minuta, u zavisnosti od jačine vatre), ostaviti da se hladi. Umutiti omekšali margarin mikserom, pa dodati ohlađeni krem od žumanaca i sve lepo sjediniti uz stalno mešanje mikserom srednjom brzinom. Na kraju dodati mlevene lešnike i špatulom sve sjediniti. Filovati u okruglom kalupu, a koru iskrojenu od ostataka staviti u sredinu.

Ostaviti tortu da se malo prohladi, za to vreme otopiti crnu i belu čokoladu. Ohlađenoj torti skinuti ring, pa je preliti belom čokoladom samo po gornjoj kori. Crnu čokoladu sipati u dresir džak, pa praviti spiralu od sredine torte ka napolje, a čačkalicom napraviti efekat paukove mreže.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

15-sa-slatkim-na-ti-posni-tart-od-sargarepe-1
prethodna
Posni tart od šargarepe
17-sa-slatkim-na-ti-baklava-pistaci-i-sljive-1
sledeća
Baklava pistaći i baklava sa suvim šljivama

Dodajte svoj komentar