Evropa torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Evropa torta

Sastojci

Kora

12 belanaca

120 g šećera

300 g mlevenih oraha

100 g brašna

Prvi fil

250 g šećera

100 g margarina sa ukusom vanile

Drugi fil

125 g margarina sa maslacem

200 g crne otopljene čokolade

Treći fil

12 žumanaca

12 kašika šećera

250 g umućenog margarina sa maslacem

1 vanilin šećer

200 g mlečne čokolade

Glazura

300 g mlečne čokolade

200 ml slatke pavlake za kuvanje

Dekoracija

100 g bele čokolade

20 g fisalisa

50 g ribizli

 

Kora

Belanca umutiti mikserom. Dodati šećer, pa  mutiti dok se ne dobije čvrst sneg. Sipati orahe i na kraju brašno, pa sve lepo izmešati špatulom. Razvući na papir za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni  10 minuta. Kada se kora ispeče i ohladi okruglim aušteherom auštehovati tri kore.

Prvi krem

Šećer sa malo vode staviti na tihu vatru da se topi, kada se otopi i dobije lepu karamel boju dodati margarin sa maslacem uz stalno mešanje. Sa ovom karamel masom premazati sve tri kore.

Drugi krem

Otopiti čokoladu na pari, pa joj dodati margarin. Kada se margarin i čokolada otope premazati preko karamele sve tri kore i ostaviti da se stegne.

Treći krem

Kuvati na pari žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Krem kuvati 10-tak minuta uz stalno mešanje žicom. Krem ohladiti pa mu dodati umućeni margarin sa maslacem i mikserom da se dobije  kompakta masa. Na kraju dodati otopljenu mlečnu čokoladu i sve još malo sjediniti.

Glazura

Staviti pavlaku na tihu vatru da provri, pa preliti preko čokolade. Izmešati da se čokolada otopi i dobije kompaktna masa.

Namazati krem na koru, pa staviti preko drugu koru,  pa opet namazati kremom zatim treću i na kraju celu tortu namazati ovim kremom. Ostaviti  u friz na 2 sata da se lepo stegne i ohladi, pa je preliti glazurom od  mlečne čokolade.

Otopiti belu čokoladu na pari, papir za pečenje namazati crvenom bojom u prahu, pa preko toga razvući belu čokoladu. Ostaviti u friz da se stegne. Stegnutu čokoladu lomiti u manje delove i lepiti oko torte. Malo lomljene čokolade staviti i na vrh torte i ukrasiti  ribizlama i fisalisom.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_1312
prethodna
Čiz u saksijama
sne nokle
sledeća
Šnenokle

Dodajte svoj komentar