Francuska krempita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Francuska krempita

Sastojci

Korice

250 g lisnatog testa
100 g prah šećera

 

Vanila krem

1 kesica krem pudinga sa ukusom vanile
2 kesice burbon vanila šećera
300 ml mleka
100 ml slatke pavlake
50 g mleka u prahu
bobičasto voće po izboru

 

Čokoladni krem

1 kesica krem pudinga sa ukusom čokolade
300 ml čokoladnog mleka
100 ml slatke pavlake

 

Dekoracija

50 g lešnika
40 g rendane čokolade
20 g jagoda
20 g borovnica
20 g ribizli

 

Vruća krempita

20 g pudinga sa ukusom vanile
100 g šećera
300 ml mleka
5 ml arome vanile
ostaci korica
ostaci voća
ostaci čokolade

 

Korice:

Rastanjiti lisnato testo na prah šećeru u površini velikog pleha. Posuti ravnomerno šećerom sa obe strane i peći 15 minuta na 180C između dva pleha i dva pek papira, da ne naraste i da se karamelizuje.

 

Vanila krem:

Umutiti puding sa mlevenim vanila burbon šećerom i dve vrste mleka. Dodati umućenu slatku pavlaku.

 

Čokoladni krem:

Umutiti instant puding sa čokoladnim mlekom, dodati slatku pavlaku i nastaviti sa mućenjem.

Serviranje:
Iseći pečeno testo na pravougaonike 5×10 cm. Prvu krempitu ređati redosledom: testo, vanila krem, voće, kora, vanila krem, voće. Drugu krempitu ređati redosledom: testo, čoko krem, rendana čokolada, lešnici, zatim testo, čokoladni krem, lešnici i rendana čokolada.

 

Vruća krempita:

Za vruću krempitu skuvati puding u mleku po uputstvu, dodati šećer i aromu vanile. Ređati u staklenu čašu ostatke korica, pudinga, voća, pa pudinga i čokolade.

Kitchen TV

prethodna
Slojevita keks torta bez pečenja
sledeća
Kokos kapkejkovi

Dodajte svoj komentar