Fuži i šugo od piletine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Fuži i šugo od piletine

Sastojci

Fuži

  • 200 g brašna
  • 2 jaja
  • 1 kašika ulja
  • ½ kašičice soli

Šugo

  • 2 pileća bataka
  • 2 glavice crvenog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • ½ l  pasiranog paradajza
  • 1  kašičica suvog začina
  • ½ kašičice bibera
  • ½ kašičice šećera
  • 200 g provansa mešavine povrća

 

Način pripreme:

  1. Propržiti luk na ulju. Iseći meso bataka i dodati u dinstani luk. Dodati začine, zatim pasirani paradajz. Ostaviti da se krčka.
  2. Sipati brašno u posudu za mešenje, dodati so. Napraviti udubljenje u brašnu i dodati jaja i ulja. Ukoliko je testo suvo, pri mešenju dodati malo vode. Mesiti dok se ne dobije fino, glatko testo. Testo razviti da bude što tanje, iseći na trake jednake veličine, trake seći na romboide širine dva prsta. Uz pomoć štapića za ražnjiće praviti fuži tako što se jedan ugao obmota oko ražnjića i testo se zavrti. Svući fuži sa ražnjica i nastaviti dok se ne potroši testo. Skuvati testeninu.
  3. Preko kuvane testenine sipati šugo. Služiti toplo, po želji posuti rendanim sirom, dekorisati svežim bosiljkom.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im252_bobici
prethodna
Bobiči
im254_gratinirane dagnje
sledeća
Gratinirane dagnje

Dodajte svoj komentar