Gambo sa morskim plodovima i tart Tatan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Gambo sa morskim plodovima i tart Tatan

Sastojci

250 g oslića
½ kg mešanih plodova mora
pileći temeljac
2 glavice crnog luka
2 paprike

1/8 korena celera
100 g suvog vrata
1 kašičica ljute mlevene začinske paprika

1 kašičica slatke mlevene začinske paprike
200 g zelene boranije
6 čenova belog luka
2 paradajza
1 kašika pirea od paradajza
1 kašika brašna
4 lovorova lista
0.3 dl ojster sosa
so i biber
mešavina svežih začinskih biljaka

Prilog od suvog hleba

½ kg suvog hleba

100 g suvog vrata

2 dl mleka
3 jaja
200 g rendanog sira
100 g prezli
so i biber

1 kašičica sitno seckanog peršuna

½ kašičice slatke mlevene začinske paprike
200 g kuvanog pirinča

 

Priprema:

U posudi umutiti jaja, razblažiti mlekom, pa u to potopiti sitno sečen stari hleb. Pustiti da malo upije, pa mu dodati kuvani pirinač, rendani sir i sitno sečen suvi vrat i začiniti. Od te mase oblikovati krokete, uvaljati u prezle, nauljiti i peći u plehu na papiru za pečenje na 200°C 15 minuta.

Tart Tatan

5 jabuka
2 kruške
200 g šećera
50 g margarina
sok ½ limuna
1 kesica cimet šećera

200 g brašna
100 g margarina
¼ kašičice soli
½ dl vode

Priprema:

U posudu sipati brašno, dodati hladan margarin i so, pa rukama umesiti. Dodati u vodu, pa umesiti u glatko testo. Prekriti ga folijom, pa ga ostaviti da odleži 1 sat. Oljuštiti jabuke i kruške, pa ih iseći na velike delove, pa poprskati sokom od pola limuna. U odgovarajućoj šerpi karamelizovati šećer, pa ga promešati limunom. Zatim dodati margarin, limunov sok i cimet. U sve to dodati voće i krčkati sve to 15 minuta. Poređati voće na dno vatrostalne činije, prekriti ga prethodno razvučenim testom. U prethodno zagrejanoj rerni, peći tart na 200 stepeni 25 minuta. Nakon pečenja ga ostaviti da se ohladi, pa potom izvrnuti iz posude. Preliti sokovima koji su ostali posle pečenja.

(Visited 409 times, 1 visits today)

Kitchen TV

prethodna
Kolač od paradajza, restovan krompir sa sremušem, koprivom i karfiolom i pituljice
sledeća
Italijanska piletina i mamine kiflice

Jedan komentar Sakrij komentare

Dodajte svoj komentar