Glass nudle sa pirinčem i povrćem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Glass nudle sa pirinčem i povrćem

Sastojci

½ crvene paprike

½ žute paprike

½ zelene paprike

½ tikvice

½ patlidžana

5 šampinjona

150 g glass nudli

200 g kuvanog pirinča

1 dl soja sosa

½ kašičice ljutog japanskog miksa začina-togaraši

2 kašike sakea

 

Salata

50 g lolo rosso salate

50 g lolo biondo salate

30 g baby spanaća

30 g matovilca

2 kašike sosa od susama sa sirćetom

50 g rotkvica

1 kašika crnog susama

1 kašika ulja od susama

 

 Priprema:

Glass nudle staviti u zagrejanu vodu, a kada voda proključa ugasiti vatru.

Pripremiti povrće: crvenu papriku iseći na kolutove, žutu paprika na stapiće, zelenu papriku  na kockice, a tikvicu iseći na tanke kolutove. Patlidžan seći na kocke, a šampinjone na listiće.

Zagrejati wok tiganj sa malo ulja i ubaciti svo pripremljeno povrće da se uprži. Kada povrće omekša 50% ubaciti kuvan pirinač, dobro promešati, preliti soja sosom i ostaviti da se pirinač zapeče sa dna. Staviti ljuti japanski miks začina, sake i pirinčane nudle, promešati i ostaviti da se jos malo zapeče sa dna, pa dodati još malo soja sosa.

Servirati na tanjiru na koji se prethodno sipa malo sosa od susama.

 Japanska sveža salata

Različite vrste salata nežno pomešati sa sosom od susama. Rotkvice  seći na tanke listiće, pa ih grubo preseckati i ubaciti u salatu. Dodati ulje od susama i posuti crnim susamom.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_2692
prethodna
Okonomijaki
sendvic od junecih rebara
sledeća
Sendvič od junećih rebara sa džemom od luka

Dodajte svoj komentar