Grašak sa piletinom, krem od jagoda sa pirinčem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Grašak sa piletinom, krem od jagoda sa pirinčem

Sastojci

500 g pilećih krilaca
500 g graška
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
1 koren paškanata
1 manji celer
1 kašika suvog začina
1 kašika mlevene začinske paprike
1 kašika seckanog peršuna

so
½ dl ulja
1l vode

Iseckati sitno crni luk i prodinstati ga na ulju. Kada luk malo omekša dodati mlevenu začinsku  papriku, promešati,  naliti vodom i dodati rendano korenasto povrće, a posle toga dodati i grašak.

Krilca začiniti suvim začinom i propržiti u tiganju na zagrejanom ulju. Kada su krilca gotova 70% prebaciti ih u šerpu sa povrćem i nastaviti kuvanje. Pred kraj kuvanja doterati ukus i po želji dodati malo šećera. Kada se krilca malo ispeku, izvaditi ih i dodati.
Knedlice

100 g brašna
1 dl vode
1 jaje

U odgovarajućoj činiji  od brašna,vode i jajeta umesiti žitko testo. Preko šerpe u kojoj se kuva povrće i krilca staviti krupno rende i preko njega kašikom sipati pripremljeno testo, tako da upada u šerpu i u kontaktu sa ključalim jelom formira “knedlice”.

Krem od jagoda sa pirinčem

½ l mleka
70 g pirinča
150 g jagoda
3 dl umućene slatke pavlake
1 kesica želatina
2 kašike šećera
1 dl slatke pavlake

 

Za dekoraciju

1 kesica šlaga

1 dl mleka

U šerpici skuvati pirinač u mleku.

Želatin otopiti u malo vode , presuti u manju šerpicu i dodati još malo vode da se na tihoj vatri potpuno otopi. Skinuti sa vatre.

Jagode ispasirati štapnim mikserom (ostaviti nekoliko za dekoraciju) i u njih dodati istopljen želatin. Dobro promešati.  Više od pola jagoda  sa želatinom prebaciti u posudu sa umućenom pavlakom i lagano promešati dok se ne sjedini. Ostaviti da se hladi. Skuvani pirinač servirati u dekorativne čaše i takođe ostaviti da se hladi.

U čaše preko ohlađenog pirinča stvaiti pire od jagoda sa želatinom, a preko toga krem od pavlake i jagoda.  Dekorisati šlagom i seckanim jagodama.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_0864
prethodna
Slovački gulaš, mlečne knedle, biskupski hleb
LAKA MAGLA (3)
sledeća
Laka magla

Dodajte svoj komentar