Grašak sa slaninom i hleb od heljde

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Grašak sa slaninom i hleb od heljde

Sastojci

200 g pančete
600 g graška
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
1 šargrepa
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
1 kašičica mlevene slatke paprike
½ korena celera
1 veza mirođije

Priprema:

U zagrejanu šerpu sipati ulje, propržiti slaninu isečenu na lisitiće, pa dodati sitno seckan crni luk, kratko dinstati, pa dodati beli luk. Kada luk malo omekša dodati šargarepu isečenu na listiće. Dok se to dinsta iseći celer na kocke i dodati ga slanini i ostalom povrću. Zatim dodati alevu papriku, jako kratko upržiti, pa zatim naliti vodom i dodati grašak. Kada je grašak kuvan (20-30 min) začiniti sitno seckanom mirođijom.

Heljda hleb

300 g brašna od heljde
200 g pšeničnog brašna
1 kašičica soli
1 kašičica sode bikarbone
4 kašike maslinovog ulja
2 čaše kisele vode
3 kašike semenki lana

Heljdino brašno i pšenično brašno sipati u duboku posudu, dodati so i sodu bikarbonu i mesiti dodajući malo po malo vode. Trebalo bi dobiti gipko, elastično testo. Oblikovati u pogaču, pa staviti na pleh sa papirom za pečenje i peći u rerni oko 40 minuta na 220°C.

Salata predjelo

1 koren celera
1 kruška
1 rotkva
50 g badema
2 kašike maslinovog ulja
½ šolje jogurta
prstohvat soli
prstohvat bibera
1 veza svežeg peršuna

Celer očistiti i iseći na listiće, kruške iseći na kocke veličine zalogaja i u činiji pomešati sa bademom, pa dodati sitno seckan list peršuna. Preliti uljem, jogurtom, solju i biberom. Pomešati i servirati kao predjelo.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_4169
prethodna
Pileća paelja i čokoladni mus sa avokadom
IMG_4099
sledeća
Tatar biftek i topla salata od pečuraka i čeri paradajza

Jedan komentar Sakrij komentare

Dodajte svoj komentar