Gratinirane dagnje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Gratinirane dagnje

Sastojci

  • 800 g dagnje
  • 50 g kačkavalja
  • 100 g mešavine povrća za čorbu
  • 1 kg krupne morske soli

Marinada

  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika svežeg peršuna
  • 1 dl mediteran ulja
  • ½ kašičice bibera
  • sok ½ limuna

 

Način pripreme:

  1. U veću zagrejanu šerpu staviti školjke, kuvati ih dok se ne otvore. Posebno skuvati povrće.
  2. Napraviti marinadu tako što se svi sastojci stave u blender i dobro promešaju.
  3. Otvoriti potpuno školjke i u jednu polovinu staviti meso dagni, začiniti svaku marinadom i dodati pomalo povrća i prekriti rendanim sirom.
  4. U pleh staviti krupnu morsku so i na so staviti školjke. Peći u rerni na 200 C° dok sir ne počne da se topi.
  5. Služiti tople dagnje.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im253_fuzi i sugo od piletine
prethodna
Fuži i šugo od piletine
im255_bundeva iz kikinde
sledeća
Bundeva iz Kikinde – Kikinda sa šmekom Španije

Dodajte svoj komentar