Gulaši od konjskog mesa i bukovača, biskvit od šargarepe, heljdin hleb bez glutena, pizza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Gulaši od konjskog mesa i bukovača, biskvit od šargarepe, heljdin hleb bez glutena, pizza

Sastojci

Sok od  šargarepe i anasasa

 

3-4 šargarepe

1 ananas

 

Gulaši od konjskog mesa i bukovača

 

Osnova za gulaše

 

4 glavice crnog luka

5-6 čenova belog luka

2 šargarepe

1 celer

majčina dušica

mešavina 5 začina

1 kašika žutog šećera

 

Za gulaš od konjskog mesa

350 g konjskog mesa

1 crvena paprika

2 paradajza

crveno vino

 

Za gulaš od bukovača

bukovače

1 zelena paprika

nekoliko zrna kleke

lovorov list

bandži čaj

1 kašika brašna od tapioke

 

U dva posebna tiganja na malo ulja propržiti majčinu dušicu, odmah posle toga dodati crni luk, kada postane stakllast dodati mu narendanu šargarepu i celer, sitno seckan beli luk. Staviti jednu kašiku žutog šećera i sve to promešati. Ceo proces spremanja je isti samo što u jedan tiganj stavljamo bukovače i nalivamo bandža čajem, a u drugi tiganj dodajmo konjsko meso, paradajz i nalivamo crvenim vinom. Staviti u zagrejanu rernu na 120 stepeni 2 sata, da se polako kuva.

 

Biskvit od šargarepe

 

pulpa od šargarepe i ananasa

3 žumanca

2 g soli

voda od potopljenih urmi

150 g kokosovog brašna

100 g prosa

1 kašičica cimeta

džem od kajsije

50 g istopljene čokolade

 

U bleder dodati pulpu od šargarepe koja nam je ostala od pravljenja soka, odmah zatim žumaca, kokosovo brašno, proso, cimet i vodu od urmi. Sve zajedno izblendati. Prebaciti smesu u silikonsku modlu i staviti u zagrejanu rernu 30 minuta na 200 stepeni da se peče.

 

 

Heljdin hleb bez glutena

 

100 g oraha

100 g susama

250 g mlevene heljde

1 dl maslinovog ulja

10 g suvog kvasca

1 dl vode

3 belanca

prstohvat morske soli

U manjem tiganju na suvo propržiti orahe i susam, kada je na pola gotovo dadati heljdu. U drugoj posudi rastopiti sa vodom suvi kvasac i dodati mu sve iz tiganja. Odmah zatim dodati maslinovo ulje. Sve to povezati i staviti u silikonsku modlu. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 30-35 minuta.

 

Pica

Testo

150 g prosa

200 g leblebije

1 dl ulja

1 jaje

Nadev za picu

1 paradajz

pesto od bosiljka

10 g kapra

cikorija

konjska pečenica

100 g kačkavalja

Sve sastojke staviti u blender i izblendati, premaciti u pleh koji smo obložili peh papirom, testo  treba da bude kao smesa sa palačinke. Staviti u rernu na 220 stepeni 15 minuta. Kada je testo gotovo premazati ga sosom i staviti preko toga kačkavalj, susam, paradajz, konjsko meso i cikoriju. Vratiti nazad u rernu na 5-6 minuta.

 

Kitchen TV

prethodna
Začinjen puter, etiopski tatar, lažni Indžara hleb, sočivo
sledeća
Supa od stare koke, ćufte od leblebija, saher torta

Jedan komentar Sakrij komentare

Dodajte svoj komentar