Hazel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hazel

Sastojci

Biskvit
225 g pečenih lešnika
50 g brašna tip 1100
4 jaja
75 g muscovado šećera
150 g otopljenog putera
25 g đumbira
30 ml soka limuna
20 ml soka pomorandže
1 kašičica praška za pecivo
¼ kašičica sode bikarbone
½ kesice cimet šećera
30 g gold čokolade
prstohvat soli

Umutiti penasto jaja sa muscovado šećerom, umešati suve sastojke i dodati otopljeni puter sa  rendanim đumbirom i sokovima limuna i pomorandže. Ubaciti komadiće gold čokolade, izmešati i izliti u kalup i peći na 190 C 10-15 minuta, dok čačkalica iz centra ne izađe suva.

 

Pasta od lešnika
150 g šećera
150 g pečenih lešnika
mahuna vanile

Karamelizovati šećer sa vanilom i preliti preko lešnika, kada se ohladi izblendati u pastu sa sredinom mahune vanile.

 

Lešnik chantilly
900 ml slatke pavlake
300 g mlečne čokolade
100 g gold čokolade
100 g pripremljene paste
10 g đumbira
prstohvat soli
3 lista želatina
10 g kandiranog đumbira

Prokuvati slatku pavlaku sa rendanim đumbirom i kandiranim đumbirom. Procediti preko čokolade i omekšalog želatina, izmešati, dodati pastu i malo soli. Ohladiti. Sutradan izmiksati.

 

Glazura
100 g šećera
65 ml vode
160 ml mleka
500 g mlečne čokolade
50 g gold čokolade
20 g glukoze
3 lista želatina
100 g seckanih prženih lešnika

Zagrejati šećer i vodu, dodati mleko i prokuvati. Preliti preko svih sastojaka, izmešati. Ohladiti na 30 C i preliti kolač. Dekorisati ostatkom prženih lešnika.

 

Praline
200 g temperirane mlečne čokolade

Punjenje
višak paste od lešnika
2 kašike kreme od kolača

Kalupe iscrtati bojama za čokoladu, naneti temperiranu čokoladu, odstraniti višak i pustiti da se ohladi. Sve sastojke za punjenje ujednačeno izmešati, puniti ohlađene praline, zatvoriti temperiranom čokoladom. Ohladiti.

 

Filovanje i dekoracija
ostatak praline paste
20 g dulce de leche
30 g puslica
20 g crispearls pahuljica sa mlečnom čokoladom

U silikonske kalupe puniti krem, praline pastu, hrskave termostabilne pahuljice i završiti biskvitom. Staviti u zamrzivač i ostaviti da se ohladi. Izvaditi kolač iz kalupa i preliti ga glazurom.

Kitchen TV

prethodna
Petit fours
sledeća
Ruby red

Dodajte svoj komentar