Heljdine tortice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Heljdine tortice

Sastojci

125 ml mleka

90 ml vode

90 g brašna

50 g heljdinog brašna

1 manje jaje

½ kašičice šećera

½ kašičice soli

½ kašičice praška za pecivo

malo ulja za podmazivanje tiganja

 

Preliv

2 jaja

1 kašika kajmaka
mlevena ljuta paprika
2 kašike izmrvljenog masnog belog sira

50 ml mleka


Dekoracija

100 g krem sira

malo spanaća
čeri paradajz

 

Napraviti smesu kao za palačinke – pomešati brašno, prašak za pecivo, šećer, so. Dodati zatim jaje, mleko, vodu i sve lepo sjediniti. Testo ostaviti kratko u frižideru da odmori. Zagrejati tiganj koji se ne lepi i namazati ga sa malo ulja. U testo koje se ohladilo dodati malo vode, sjediniti i tek tada krenuti sa pečenjem palačinki. Kašikom nanositi testo na zagrejan tiganj. Formirati palačinkice prečnika 5 cm. Peći kratko sa jedne, pa sa druge strane. Ovakve palačinkice se brzo peku i lako se okreću.
Ređati palačinkice u kalupe. Svaku palačinkicu prepoloviti, pa od polukrugova formirati ružicu.
Za preliv pomešati jaja, kajmak, mlevenu ljutu papriku, sir i mleko.
U zagrejanoj rerni peći 10 minuta na 220 stepeni.
Serviranje:

Napraviti od sira i prokuvanog spanaća pastu, iscrtati  stabljike i listove i na njih poređati ruže i paradajz.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

AFRICKE PROJICE (1)
prethodna
Afričke projice
BAVARSKO PECIVO (1)
sledeća
Bavarsko pecivo sa kobasicama i želeom od piva

Dodajte svoj komentar