Hleb bez brašna, namaz od pasulja i kikirikija i Nedina salata od mladog luka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hleb bez brašna, namaz od pasulja i kikirikija i Nedina salata od mladog luka

Sastojci

Hleb bez brašna

80 g lana

80 g susama

2 kašike zobenih mekinja

6 kašike kokosovog brašna

1 kašičica soli

1 kašičica sode bikarbone

 

Fil

5 jaja

200 g sremskog sira

2 kašike kokosovog putera

2 kašike jabukovog sirćeta

 

Priprema

Pomešajte mleveni susam i lan, zobene mekinje i kokosovo brašno, sodu bikarbonu i so u jednoj posudi. Posebno umutite jaja, mladi sir, kokosov puter i jabukovo sirće, te sjedinite sa suvim sastojcima. Testo bi trebalo biti nešto gušće od prethodnog.

Kalup obložite papirom za pečenje, pa testo izlijte u obloženi kalup pa pecite na 170°C oko 20-ak minuta.

Hleb čuvajte u hladnjaku. Jedna šnita ovog hleba ima oko 2-3 grama ugljenih hidrata.

 

Namaz od pasulja i kikirikija

200 g belog pasulja

100 g kikiriki putera

100 g slanog kikirikija

1 kašika tahinija

2 čena belog luka

2 dl maslinovog ulja

menta

kim

so

biber

začinska paprika

 

Priprema:

Pasulj skuvati i ocediti, pa ga izmiksati u pire. Umiksati maslinovo ulje, kikiriki puter, krupnije usitnjeni kikiriki i kim koji smo prethodno usitnili u avanu. Začiniti usitnjenim belim lukom, solju, biberom i usitnjenom mentom i začinskom paprikom. Servirati dekorisano listovima mente.

 

Nedina salata od mladog luka

2 praziluka

250 g pilećih bataka

1 jaje

50 g mlevenih oraha

2 dl kisele pavlake

200 g sremskog sira

1 kašika majoneza

so i biber

kurkuma

muskatni orah

mlevena paprika

 

Za dekoraciju

10 poširanih prepeličijih jaja

 

Za serviranje

ajvar

 

Priprema:

Mladi luk iseći na tanke kolutiće, pileća prsa iseći na trakice, a kuvana jaja na kockice. Pomešati kiselu pavlaku, majonez i svježi sir, te začiniti solju i biberom, pa  u tu smesu umešati poriluk i pileći batak.

Poširati jaja tako što u odgovarajuću posudi stavimo vodu sa malo sirćete i soli. Voda ne treba da ključa već da temperatura vode bude oko 75/80 c . Pre nego što ubacimo jaja da se poširaju kašikom zavrtimo vodu kako bismo stvorili vir, koji će nam pomoći da jaja svaki put ispadnu kako treba. Kuvati oko 2 minuta.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_4101
prethodna
Lipo hleb bez glutena, pašteta od tunjevine i pasulja i tart sa kruškama
IMG_4557
sledeća
Ćuretina u umaku od kozica, aromatizovani krompir i trebinjske bajadere

Dodajte svoj komentar