Hleb od semenki bundeve, pileća pašteta i uštipci od bundeve

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hleb od semenki bundeve, pileća pašteta i uštipci od bundeve

Sastojci

200 g mlevenih semenki bundeve

600 g brašna

1 kesica suvog kvasca

10 g šećera

2 dl mleka

2 dl vode

so

 

Za mazanje testa

20 g brašna

1 dl vode

2 g kurkume

ajvar

 

Pomešati kvasac, jednu kašičicu šećera u 2 dl mlakog mleka i ostaviti na toplom mestu dok se ne zapeni, tako da se dobije kvaščevo mleko. Zatim pomešati obično brašno, mlevene bundevine semenke i so, te umešati kvaščevo mleko i mlaku vodu pa mesiti dok testo ne bude glatko i lepo se ne odvaja od posude i ruku. Testo ostaviti pokriveno i na toplom mestu dok ne udvostruči volumen. Zatim ga premesiti i razvaljati. Premazati ga ajvarom i poklopiti. Zarolati u željeni oblik hleba, pa ostaviti još pola sata da se diže na toplom mestu. Premazati mešavinom kašike brašna i tri kašike vode sa malo kurkume zbog boje i posuti golicama. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na oko 180°C oko 45 minuta.

 

Pileća pašteta

300 g kuvane piletine

100 g pilećih srca

150 g putera

2-3 čena belog luka

100 g pistaća

1 kašika senfa

1 kašika majoneza

1 kašika tahinija

muškatni oraščić

kurkuma

so

biber

slatka začinska paprika

 

U posudu stavimo ohlađeno kuvano pileće meso i kožice iz supe, senf, majonez, tahini i temperirani puter, pa začinimo solju, biberom, muškatnim oraščićem, začinskom paprikom i kurkumom, pa sve izmiksamo štapnim mikserom. Kuvana, ohlađena pileća srca sitno naseckamo kao i pistaće, pa dodamo već izmiksanoj pašteti te začinimo sitno seckanim vlašcem, peršunovim listom i belim lukom. Ukrasiti krupno mlevenim pistaćima i začinskom paprikom. Dobro promešamo, ohladimo i poslužimo kao predjelo ili doručak.

 

 

Uštipci od bundeve

300 g bundeve

1 dl jogurta

3 kašike šećera

½ kašičice cimeta

½ kašičice praška za pecivo

prstohvat soli

9 kašika brašna

ulje za prženje

 

Za serviranje

voćni namaz od crne ribizle i meda

džem od kajsije

 

Izrendati bundevu i sa štapnim mikserom sa malo jogurta napraviti pire.

U pire od bundeve i dodati šećer, cimet šećer i prstohvat soli, sve dobro promešati, uz stalno mešanje dadavati brašno, a kada je masa gotova dodati prašak za pecivo i još jednom dobro promešati.

U dubljem tiganju zagrejati duboko ulje, kašikom prebacivati testo u tiganj. Pržiti dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Izvaditi iz ulja na papirni ubrus da bi se ocedio višak ulja. Servirati uz  voćni namaz od crne ribizle i meda i džem od kajsije.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

MANTIJE
prethodna
Dijana Ademović (Subotica): Mantije sa prazilukom i krompirom
IMG_4045
sledeća
Hleb sa suvim mesom i ajvarom, supa od pasulja i bosanska salata od avokada

Dodajte svoj komentar