• Home
  • hleb i lale
  • Integralni hleb sa crnim pivom i četiri vrste brašna, danski garnirani sendviči
Integralni hleb sa crnim pivom i četiri vrste brašna, danski garnirani sendviči

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Integralni hleb sa crnim pivom i četiri vrste brašna, danski garnirani sendviči

Sastojci

300 g speltinog brašna

100 g ječmenog brašna

50 g ražanog brašna

50 g pšenično belo brašno

1 kašika čia semenki

1 kesica kvasca

400 ml crnog piva

1 kašičica  meda

1 kašičica soli

2 kašičice semenki kima

2 kašike semenki suncokreta

sirove semenke suncokreta

 

U posudu za mešenje dodati sva brašna, kvasac, promešati, pa dodati pivo i med. Dobro promešati. Po potrebi dodati još ječmenog brašna, čija semenki, kim i so. Dobro promešati mikserom.

Kvasac izdrobiti u činijici, dodati pivo i med, pa ostaviti da nadođe.

Mesiti 7-8 minuta mokrim rukama. Testo treba da je kompaktno i da se ne lepi, srednje meko.

Pobrašnjaviti radnu površinu i izručiti testo iz činije.

Činiju namazati maslinovim uljem i prebaciti testo u nju. Prekriti prozirnom folijom i staviti u ugašenu toplu rernu. Ostaviti da raste 1,5h. U slučaju da se testo ne duplira, produžiti vreme narastanja, ono mnogo zavisi od topline prostorije ali svakako hleb treba da odmara najmanje 1,5h.

Nakon što se hleb udvostručio, pažljivo ga prebaciti na blago pobrašnjavenu površinu i oblikovati. Utapkati u njega semenke suncokreta. Ako imate korpu za narastanje, premestite ga u nju. Ako ne, možete iskoristiti bilo kakvu korpicu koju ste prekrili sa čistom, pamučnom krpom i  pobrašnjavili. Ostaviti da raste 1h.

Zatim, 30-45 minuta na 220°C  peći u tepsiji.

Ispečen hleb prebaciti na rešetku da se ohladi i tek onda ga seći.

 

 

Danski garnirani sendviči

 

integralni ili ražani hleb

250 g putera omekšalog na sobnoj temperaturi


Kombinacija 1:

sir

vlasac

sos remoulade

 

Remoulade:

 

4 kašike majoneza

3-4 sitno seckanih krastavčića

1 kašičica sitno iseckanih kapara

1 kašičica limunovog soka

1 kašičica senfa

kari po ukusu

Kombinacija 2:

 

meko kuvano jaje

avokado

 

Kombinacija 3:

 

Dimljeni losos

kuvano jaje

sveži vlasac

 

Kombinacija 4:

 

sir

avokado

 

Hleb iseći na tanke šnite i premazati puterom u debelom sloju. Poređati sve sastojke i poslužuti.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_3768
prethodna
Punjeni krompiri, salata od krompira, šargarepe i nara
IMG_3986
sledeća
Rižoto od kinoe, kuglof sa makom, limunom i orasima

Dodajte svoj komentar