Iznenadni gosti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Iznenadni gosti

Sastojci

100 g susama

100 g lana

100 g sirovog suncokreta

1 kašičica soli

prstohvat bibera

1-2 kašike kukuruznog brašna

1 dl ulja

2 dl vina (ili piva, vode)

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica ljute tucane paprike (po želji)

 

Način pripreme:

U posudi za mešanje pomešati sve sastojke. Po potrebi dodati još brašna. Razliti u pleh obložen papirom za pečenje da masa bude debljine oko 5 mm. Iseći na oblike po želji. Posuti ljutom tucanom paprikom.

Peći u rerni na 180°C 20 minuta, odnosno dok ne porumeni. Pre serviranja ostaviti da se ohlade.

 

Osvežavajuća salata ili tarator na drugi način

4-5 većih čuvarkuća

2,5 dl vurde

2,5 dl ovčijeg kiselog mleka

2 čena rendanog belog luka

biber, morska  so

1 kašika seckanog lista peršuna

1 kašika seckane mirođije

Listove čuvarkuće odvojiti od stabljike i krupno ih iseći. U posudu sa čuvarkućom staviti sve sastojke pa dobro promešati.

Servirati sa krekerima od semenki.

Sorbe od dinje 

1 šolja vode

2 kašike meda meda

sok od jednog limuna

desetak listića sveže nane

1 manja dinja

led

Dinju očistiti i iseći na kocke. Sve sastojke staviti u blender i dobro promešati. Sipati u čaše i poslužiti. Ostatak presuti u posudu, staviti u zamrzivač i služiti kao sorbe sutradan.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Neša Travka

nesa-travka-ep-12-losos-na-tri-nacina-mov_snapshot_13-00_2016-10-24_12-11-52
prethodna
Losos na tri načina
nesa-travka-ep-14-spageti-od-tikvica-mp4_snapshot_12-18_2016-10-24_12-14-50
sledeća
Špageti od tikvica

2 Komentara Sakrij komentare

“Iznenadni gosti” Divno izgleda, a pretpostavljam i da je ukusno, s obzirom na sastav.Mislim da cu uskoro isprobati, samo me interesuje da li se za kukuruzno brasno misli bas na ono fino mleveno ili na palentu tj,kukuruzni griz.

Dodajte svoj komentar