Iznenadni gosti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Iznenadni gosti

Sastojci

100 g susama

100 g lana

100 g sirovog suncokreta

1 kašičica soli

prstohvat bibera

1-2 kašike kukuruznog brašna

1 dl ulja

2 dl vina (ili piva, vode)

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica ljute tucane paprike (po želji)

 

Način pripreme:

U posudi za mešanje pomešati sve sastojke. Po potrebi dodati još brašna. Razliti u pleh obložen papirom za pečenje da masa bude debljine oko 5 mm. Iseći na oblike po želji. Posuti ljutom tucanom paprikom.

Peći u rerni na 180°C 20 minuta, odnosno dok ne porumeni. Pre serviranja ostaviti da se ohlade.

 

Osvežavajuća salata ili tarator na drugi način

4-5 većih čuvarkuća

2,5 dl vurde

2,5 dl ovčijeg kiselog mleka

2 čena rendanog belog luka

biber, morska  so

1 kašika seckanog lista peršuna

1 kašika seckane mirođije

Listove čuvarkuće odvojiti od stabljike i krupno ih iseći. U posudu sa čuvarkućom staviti sve sastojke pa dobro promešati.

Servirati sa krekerima od semenki.

Sorbe od dinje 

1 šolja vode

2 kašike meda meda

sok od jednog limuna

desetak listića sveže nane

1 manja dinja

led

Dinju očistiti i iseći na kocke. Sve sastojke staviti u blender i dobro promešati. Sipati u čaše i poslužiti. Ostatak presuti u posudu, staviti u zamrzivač i služiti kao sorbe sutradan.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Neša Travka

nesa-travka-ep-12-losos-na-tri-nacina-mov_snapshot_13-00_2016-10-24_12-11-52
prethodna
Losos na tri načina
nesa-travka-ep-14-spageti-od-tikvica-mp4_snapshot_12-18_2016-10-24_12-14-50
sledeća
Špageti od tikvica

4 Komentara Sakrij komentare

“Iznenadni gosti” Divno izgleda, a pretpostavljam i da je ukusno, s obzirom na sastav.Mislim da cu uskoro isprobati, samo me interesuje da li se za kukuruzno brasno misli bas na ono fino mleveno ili na palentu tj,kukuruzni griz.

Sad sam videla na televiziji recept. Ovo je fantastično a čovek priča tako smireno. Od sada ću da ga pratim

Dodajte svoj komentar