Jagnjeća kapama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jagnjeća kapama

Sastojci

  • 1½ kg jagnjetine (plećka)
  • 2 kašičice suvog začina
  • brašno po potrebi
  • ½ dl ulja
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 kašike aleve paprike
  • glavica belog luka
  • ½ kašičice bibera
  • 1 veza mladog luka
  • 1 praziluk
  • 400 g blitve
  • voda za nalivanje

 

Način pripreme:

  1. Meso iseći na manje komade, posuti suvim začinom i dobro obrašnjaviti.
  2. U šerpi odgovarajuće veličine meso dobro propržiti na vrelom ulju, dok ne dobije koricu.
  3. Meso izvaditi iz šerpe, dodati malo ulja i u istoj šerpi propržiti luk, isečen na režnjeve. Kada se luk proprži dodati alevu papriku. Dobro promešati i naliti sa dl vode.
  4. Vratiti meso u lonac, dobro promešati i naliti vodom da sve ogrezne.
  5. Začiniti belim lukom i biberom. Kada provri utišati vatru i ostaviti da se krčka dok meso ne omekša (oko 1,5 h).
  6. Nakon toga dodati praziluk i mladi luk, sečene na kolutiće, ostaviti da se krčka još 20 minuta. Po potrebi dodati vodu. Pred sam kraj kuvanja dodati blitvu.
  7. Služiti toplo uz ovčije kiselo mleko.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im208_Frika
prethodna
Frika
im210_novogodisnje pecivo
sledeća
Novogodišnje pecivo

Dodajte svoj komentar