Jagnjeći kotleti u kori od maslina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jagnjeći kotleti u kori od maslina

Sastojci

  • 800g jagnjećih kotleta u komadu
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • ½ crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 4 dl mesnog fonda
  • 3 grančice timijana
  • ½ veze peršunovog lista
  • 50g crnih maslina bez koštica
  • 40g parmezana
  • 2-3 kašike prezle
  • So,biber

Prilog(Pečeni krompiri  sa timijanom):

  • 60g pančete isečeno na kockice 1x1cm
  • ½ čena belog luka isečenog na sitno
  • 1 crvena paprika isečena na kockice
  • 1 glavica crnog luka isečenog na sitno

PRIPREMA I PROCES RADA

Pećnicu i lim zagrejte na 80stepeni. Na maslinovom ulju kratko opecite ceo kotlet u komadu ,posolite i pobiberite, pa stavite na vruć lim i ostavite 20ak minuta u pećnici da sazri. Na masnoći od opecanja mesa kratko propržite iseckan crni i beli luk. Kad se lagano zažuti pospite brašnom, kratko propržite i zalijte fondom. Kuvajte dok se tečnost ne redukuje za polovinu,a potom procedite i umak ostavite sa strane. Timijan i peršun sitno iseckajte, pomešajte sa sitno iseckanim maslinama. Dodajte parmezan,prezle i 4 kašike maslinovog ulja. Izmešati u kompaktnu smesu. Neposredno pre serviranja izvadite jagnjetinu iz pećnice ,premažite sa gornje strane smesom od maslina i kratko zapecite u rerni dok kora ne postane hrskava. Pečenu jagnjetinu isecite,prelijte pripremljenim umakom,a kao prilog poslužite

Stevo Karapandža

Stevo Karapandža rođen je 1947. godine. Bio je poznati kuvar na teritoriji cele bivše Jugoslavije. Sa Ivom Serdarem, a kasnije Oliverom Mlakarem, vodio je veoma popularan kuliransrki šou "Male tajne velikih majstora kuhinje" u produkciji TV Zagreba od 1974. godine do početka devedesetih.

prethodna
Kunić sa paradajzom i prilogom od tarane
Adilja Djukina pogaca 01
sledeća
Adilja Hodža: Đukina pogača

Jedan komentar Sakrij komentare

Dodajte svoj komentar