Jagnjeći kotleti u kori od maslina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jagnjeći kotleti u kori od maslina

Sastojci

  • 800g jagnjećih kotleta u komadu
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • ½ crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 4 dl mesnog fonda
  • 3 grančice timijana
  • ½ veze peršunovog lista
  • 50g crnih maslina bez koštica
  • 40g parmezana
  • 2-3 kašike prezle
  • So,biber

Prilog(Pečeni krompiri  sa timijanom):

  • 60g pančete isečeno na kockice 1x1cm
  • ½ čena belog luka isečenog na sitno
  • 1 crvena paprika isečena na kockice
  • 1 glavica crnog luka isečenog na sitno

PRIPREMA I PROCES RADA

Pećnicu i lim zagrejte na 80stepeni. Na maslinovom ulju kratko opecite ceo kotlet u komadu ,posolite i pobiberite, pa stavite na vruć lim i ostavite 20ak minuta u pećnici da sazri. Na masnoći od opecanja mesa kratko propržite iseckan crni i beli luk. Kad se lagano zažuti pospite brašnom, kratko propržite i zalijte fondom. Kuvajte dok se tečnost ne redukuje za polovinu,a potom procedite i umak ostavite sa strane. Timijan i peršun sitno iseckajte, pomešajte sa sitno iseckanim maslinama. Dodajte parmezan,prezle i 4 kašike maslinovog ulja. Izmešati u kompaktnu smesu. Neposredno pre serviranja izvadite jagnjetinu iz pećnice ,premažite sa gornje strane smesom od maslina i kratko zapecite u rerni dok kora ne postane hrskava. Pečenu jagnjetinu isecite,prelijte pripremljenim umakom,a kao prilog poslužite

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Stevo Karapandža

Stevo Karapandža rođen je 1947. godine. Bio je poznati kuvar na teritoriji cele bivše Jugoslavije. Sa Ivom Serdarem, a kasnije Oliverom Mlakarem, vodio je veoma popularan kuliransrki šou "Male tajne velikih majstora kuhinje" u produkciji TV Zagreba od 1974. godine do početka devedesetih.

Kunic sa paradajzom i prilogom od tarane 5
prethodna
Kunić sa paradajzom i prilogom od tarane
Adilja Djukina pogaca 01
sledeća
Adilja Hodža: Đukina pogača

Dodajte svoj komentar