Jagnjetina ispod sača

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jagnjetina ispod sača

Sastojci

 

  • 1 ½ kg jagnjetine
  • 1 kg krompira
  • 300 g šargarepe
  • 300 g paštkanata
  • 300 g peršuna
  • 300 g praziluka
  • 3 čena belog luka
  • 4 lovorova lista
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašičica bibera
  • 2 kašičice soli
  • 2 dl ulja
  • 1 l vode
  • 400 g balkanske mešavine povrća

 

Način pripreme:

  1. Jagnjetinu dobro začiniti suvim začinom i biberom. Kromprir iseći na četvrtine, šargarepu i praziluk na kolutove, a peršun i paškanat izrendati.
  2. Dobro nauljiti posudu za pečenje. Ređati krompir, meso i povrće, dok se ne potroše sve namirnice. Dobro sve posoliti. Poređano povrće i meso zaliti sa vodom, da u posudi bude dva prsta u kojoj se sve peče.
  3. Peći u rerni 30 minuta na 220 °C, a zatim smanjiti na 180°C i peći 1,5 do 2h.
  4. Pred kraj, po želji dodati jos povrća (balkanske mešavine) i peći jos destak minuta. Servirati toplo.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im256_nakalde
prethodna
Nakalde – Knedle od slavskog kolača
im258_komplet lepinja
sledeća
Komplet lepinja – Zlatiborska komplet lepinja­

Dodajte svoj komentar