Jagode sa šlagom kapkejk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jagode sa šlagom kapkejk

Sastojci

Osnova

180 g brašna
160 g šećera
½ kašičice praška za pecivo
150 g jagoda
2 jaja
120 ml ulja
100 ml vode

Za čokoladice

80 g bele čokolade
100 g roze čokolade sa ukusom jagode
2 kašike ulja

Krem

2 kesice šlaga
250 ml mleka
1 kremfix
Za osnovu pomešati jaja, ulje, šećer, prašak za pecivo i brašno. Jagode usitniti štapnim mikserom. U jagode dodati 7-8 kašika žute smese koja je osnova za kapkejk. Puniti korpice belom smesom, utrošiti 50 odsto bele smese, zatim dodati roze smesu, pa i ostatak bele preko tako da svaka korpica bude prošarana i napunjena do 2/3. Peći na 170 ⁰C 20 minuta.

Za čokoladice  posebno istopiti belu čokoladu i čokoladu sa ukusom jagode i dodati im ulje. Tom smesom puniti silikonske kalupe naizmenično za efekat prelivanja boja. Na ispečenu i ohlađenu osnovu staviti čokoladicu, pa preko ukrasiti šlagom tako da se pralina sakrije kao iznenađenje. Na vrh staviti još jednu čokoladicu.
Šlag mutiti sa hladnim mlekom i na kraju dodati kremfix. Ostaviti da se ohladi do dekorisanja.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_8707
prethodna
Slagalica od kapkejkova
IMG_8820
sledeća
Penasti kolači sa pomorandžom

Dodajte svoj komentar